Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jelita naturalne wieprzowe kostka a 15 mb

28-04-2014, 11:35
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik tradismak
numer aukcji: 4185312438
Miejscowość Racibórz
Wyświetleń: 6   
Koniec: 28-04-2014 11:00:19
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

Centrum Kultury Smaku

„Sekwens” sp. z o.o.

ul. Mariańska 11

47-400 Racibórz

Infolinia

od 7:00 do 15:00,

od poniedziałku do piątku

tel.: 32 [zasłonięte] 36,

32 [zasłonięte] 56

email: [zasłonięte]@tradismak.pl

 

WYSYŁKA

do 2 kg

11,50 zl - Standard

16,00 zl - Priorytet

Siódemka

do 30 kg

22,50 zł - przelew

26,50 zł - pobranie

NIP I KONTO

NIP:[zasłonięte]639-17-624
REGON: 276[zasłonięte]972
KRS: 000[zasłonięte]6045

 

Numer konta bankowego

24 2[zasłonięte]030 00 [zasłonięte]00[zasłonięte]64 3990

Jelita naturalne wieprzowe kostka a 15 mb

Jelita naturalne niekalibrowane tzw. "króciaki" o nieregularnej długości.
Doskonale nadające się do wyrobów domowych
produkowanych w małych ilościach.

Nie wymagają dzielenia długich odcinków na pojedyncze kawałki,
mniej ulegają zaplątaniu w czasie moczenia (ważne dla początkujących masarzy).


Długość całkowita jelit (głęboko zasolonych) w opakowaniu (kostce): 15 mb  

Kaliber: niekalibrowane ok. 26/30 mm (po napełnieniu ok. 36 mm)
(różnice w średnicy to kilka milimetrów - nieistotne w domowym wyrobie)

Zużycie: 1,5 ÷ 2 mb / kg kiełbasy (pęczek wystarczy na 10 ÷ 8 kg kiełbasy)

Przygotowanie jelit przed nadzianiem (napełnieniem) farszem: 
- przepłukać ciepłą wodą cały pęczek zmieniając kilkakrotnie wodę,
- potem moczyć pęczek w ciepłej wodzie min. 30 minut,
- a na końcu "przelać" (przepłukać) ciepłą wodą  każdy odcinek jelita. 

Gdy zostaną jelita po produkcji - jak je przechować bezpiecznie ?

Jelita należy obsuszyć w ściereczce,
wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do woreczka a najlepiej do słoika.
W takim stanie w lodówce można przetrzymywać jelita nawet 2 lata
(oczywiście, wyłącznie na własną odpowiedzialność).

NIE WOLNO ZAMRAŻAĆ !


Jelita naturalne wieprzowe kostka a 15 mbJelita naturalne wieprzowe kostka a 15 mbJelita naturalne wieprzowe kostka a 15 mbJelita naturalne wieprzowe kostka a 15 mb

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle galerie przedmiotow na allegro