Jelita naturalne baranie lub wieprzowe - kal18/20 - 15m
FILM POKAZOWY
SPECYFIKACJA JELITA BARANIE:
- Jelita naturalne baranie o kalibracji 18/20mm.
- Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy.
- Nasze jelita idealnie nadają się do cienkich kiełbasek.
- To właśnie z nich przyrządzane są: frankfurterki, kabanosy.
- Na innej aukcji nadziewarka do kiełbasy
SPECYFIKACJA JELITA WIEPRZOWE:
- Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30mm.
- Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy.
- Konserwowane solą.
- Nasze jelita idealnie nadaja się dla kiełbasy polskiej.
- To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska" czy też kiełbaska 'Grilli' z Finlandii, 'Bratwurst' z Niemiec, 'Boudin blanc' i 'Saucisse Montbeliard' z Francji, 'Boerewors' z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy Kishka.
- Przechowywanie:
Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu.
Po otwarciu - zaleca temperatura przechowywania 0 - 14C.
Sposób użycia:
Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30C.
Wyposażenie:
- Jelita naturalne - do wyboru baranie lub wieprzowe
- Faktura VAT lub paragon