Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jelita Naturalne Baranie 15 m - Kadek

25-01-2012, 19:35
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6 zł      Najwyzsza cena licytacji: 6 zł     
Użytkownik KADEK-JELITA
numer aukcji: 2076448524
Miejscowość Żukowo
Kupiono sztuk: 5    Licytowało: 2    Wyświetleń: 109   
Koniec: 25-01-2012 19:35:02
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na naszej aukcji!

Kadek Sp. z o.o. jest wiodącym dostawcą jelit naturalnych dla branży mięsnej w Polsce. Oferujemy w stałej sprzedaży jelita naturalne baranie skonfekcjonowane w 15 metrowe pęczki. Jest to ilość wystarczająca do zrobienia w domowych warunkach np. swojskiej białej kiełbasy z masy ok. 3 kg surowca.

Skład: jelita naturalne baranie, śr. konserwujący - sól.
Przechowywać w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu. Po otwarciu zalecana temp. przechowywania 0-14 C.
Sposób użycia jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min.
w wodzie o temp. 30 C.
Termin przydatności do spozycia: 6 miesięcy od daty produkcji na opakowaniu.
Kadek Sp. z o.o.
ul. Armii Krajowej 1, 83-330 Żukowo

tel. 58 [zasłonięte] 92
[zasłonięte]@kadek.pl
www.kadek.pl

Rachunek w BRE Bank SA
84 1140 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0650040 [zasłonięte] 480012

Surowiec:
1. Szynka wieprzowa - 2,0 kg
2. Łopatka wieprzowa lub karkówka - 1 kg


Przyprawy i materiały pomocnicze:
1. Sól: 70-80 g
2. Pieprz naturalny: ok. 3 łyżek
3. Majeranek: ok. 6 łyżek
4. Czosnek: pół główki
5. Jelita baranie KADEK
6. Przędza konopna lub gruba nić


Przyrządzenie surowca:
1. Mięso kroimy na kawałki.
2. Pokrojone mięso mielimy dwukrotnie przez grube sito.
3. Mieszamy mięso. Podczas mieszania dodajemy przyprawy (według gustu).
4. Do mieszanki dodajemy stopniowo zimną wodę, tak by podczas wyrabiania
uzyskać z połączenia składników spójną i zwartą masę.


Napełnianie jelit:
Jelita przed użyciem dobrze płuczemy.
Mięsną masą napełniamy jelita w kawałki 10-15 cm. Kiełbaski przedzielamy przędzą lub nicią.


Przygotowanie:
Najlepszy efekt smakowy uzyskuje się poprzez parzenie białej kiełbasy domowej.
Surową kiełbasę należy wrzucić do wody o temp. ok. 75 st.C. Zmniejszyć ogień i parzyć ok. 25 - 30 min.
Jest wtedy soczysta i smaczna.