Jelita naturalne baranie kalibrowane klasy ekstra, kaliber 24/26 (średnica ok 20mm) (najczęściej stosowane do frankfurerków i kabanosów). Jelita przeznaczone są do użytku domowego jak i przemysłowego.
Jelita ekstra – utrzymują równy kaliber w całym pęczku, są mocne i równe. Na jeden pęczek 91,4 metry przypada 16-18 sznurów o długości minimum 2 metrów do 12 metrów.
Jelita pochodzą z legalnego źródła, konfekcja i pakowanie odbywa się w zakładzie posiadającym wszelakie zezwolenia. Na życzenie klienta dostarczamy odpowiednie atesty.
Do każdej dostawy paragon lub na życzenie faktura.
Kupując w naszym sklepie masz pewność, że kupujesz towar z pewnego źródła. Każdy pęczek zapakowany jest próżniowo w woreczek z nadrukiem i datą ważności.
Jelita zapakowane w oryginalny woreczek można przechowywać w temp. Od 0 do 14 stopni C zgodnie z Polską Normą PN-A-85702 dotyczącą jelit naturalnych. Po otwarciu z opakowania niezużyte jelita należy przesolić solą kuchenną i zamknąć w szczelnym opakowaniu np. słoiczku. I przechowywać w temp od 0 do 14 C Jelit solonych się nie mrozi, gdyż tracą swoje właściwości. Przed użyciem należy je moczyć w letniej wodzie od 30 minut do 60 minut przed nadziewaniem.
Waga 1 licytowanej sztuki = 0,6kg Kraj pochodzenia: Chiny
W ofercie inne kalibry jelit wieprzowych, baranich, wołowych, sitaki na szynkę, przyprawy, drobny sprzęt masarski .
|