- jest wysokoproteinowy (aż 30g białka!),
- jest niskowęglowodanowy (tylko 25g węglowodanów), dzięki czemu zapobiega skokom poziomu insuliny we krwi, które występują w przypadku jedzenia tradycyjnych makaronów i są odpowiedzialne za napady wilczego głodu.
- ma wysoką zawartość błonnika (30g - ponad 10 razy więcej błonnika niż tradycyjny makaron)
- ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu daje uczucie sytości na dłużej i wspomaga proces odchudzania lub utrzymania wagi na właściwym poziomie
- doskonale sprawdza się we wszystkich przepisach wykorzystujących makaron
- zawiera psyllium - naturalny błonnik roślinny maksymalizujący uczucie sytości i zmniejszający wchłanianie węglowodanów.
Produkty CiaoCarb charakteryzują się nie tylko doskonałm smakiem, ale też wysoką jakością zastosowanych składników, do ich wypiekania nie są stosowane wzmacniacze smaku, konserwanty, ani sztuczne barwniki a makarony wypiekane są w tradycyjny sposób.
Wybierz swój makaron!
![](http://guiltfree.pl/img/cms/makaron%20proteinowy%20por%C3%B3wnanie%20bia%C5%82ko%20kcal_1.jpg)
Fusilli preparazione alimentare a basso contenuto di carboirati - Makaron niskowęglowodanowy Świderki
Waga netto 250g
Skład: izolat białka sojowego, albumina (z jaj kurzych), gluten pszenny, mąka pszenna, błonnik pszenny, stabilizator: guma guar, psyllium, woda.
Alergeny: produkt zawiera soję, gluten, jaja i pszenicę. W zakładzie przetwarzane są mleko i orzechy.
Wartości odżywcze na 100g: 229kcal, 30g białka, 25g węglowodanów, 30g błonnik, 1g tłuszcze, 22mg sodu
Producent: wyprodukowano we Włoszech przez FOODITALIA srl Viale Stefano Tinozzi snc 65024 MANOPPELLO SCALO (PE) - Włochy
Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chrpnić przed światłem