PROMOCJA !
TYLKO TERAZ PROMOCYJNA CENA !!!
7,99zł
Skład:
- słód jęczmienny
- słód ryżowy
- ekstrakt chmielu
- suche drożdże
Wartość energetyczna:
300kcal / 1254 kJ
Naturalny i zdrowy
Kwas chlebowy ma naturalnie słodko-kwaśny zapach i smak pieczonego chleba, dobrze gasi pragnienie (nie jest za słodki) i długo utrzymuje niską temperaturę po schłodzeniu. Ma jasno-brązowy kolor.
Kwas chlebowy czesto jest polecany ze względu na zawartośc wielu witamin i minerałów.
100% naturalny bez konserwantów!
PRZYGOTUJMY WIĘC !
KWAS CHLEBOWY, przyrządzisz w 5 minut w naczyniach, które masz w domu. Koniec uciążliwego przelewania, cedzenia i pękających butelek z kwasem.
Ten kwas zawsze się udaje !!!
Jest przepyszny i cudownie gasi pragnienie, świetnie nadaje się na tradycyjny Polski stół, podczas różnych spotkań ze znajomymi, przyjęć, wesel i wielu, wielu innych...
Więc CZAS NA KWAS !
KWAS CHLEBOWY, u nas często kojarzony z podpiwkiem. Jednak różni się on od podpiwku tym, że w jego składzie jest razowy chleb. Jeśli pamiętasz dostępny kiedyś w sklepach podpiwek, wyobraźcie sobie, że:
KWAS CHLEBOWY ma znacznie bardziej intensywny i bogatszy smak.
Tradycja warzenia kwasu chlebowego sięga swoimi korzeniami dawnej Rosji Carskiej. Jednak produkcja "od podstaw" jest kłopotliwa, ponieważ trudno jest w tej chwili dostać prawdziwy razowy chleb bez żadnych ulepszaczy, spulchniaczy itp.
Składniki:
Opakowanie kwasu chlebowego zawiera 3 saszetki, każda jest na 3-4 L kwasu.
Sposób przyrządzania:
Proces przyrządzania jest bardzo prosty. Zawartość opakowania wrzucamy do 3-4 l wody o temp. 22-25 stopni, dosypujemy 1 szklankę cukru i zawartość dużej saszetki Mieszamy. Potem wrzucamy zawartość małej saszetki i nie mieszamy. Po okresie 24h przelewamy do butelek. Możemy je włożyć do lodówki. W związku z tym, że fermentujące drożdże wytworzą dużą ilość dwutlenku węgla, doskonałym naczyniem do przygotowania kwasu chlebowego są popularne butelki plastikowe (PET).
Wprawdzie producent podaje, żeby stosować 3 litry wody, ale ze swojego doświadczenia wiem, że można dodać nawet 4 l.
Ale to nie wszystko! Możesz dodatkowo podnieść walory smakowe kwasu chlebowego dodając np.: rodzynki lub inne suszone owoce. W ten sposób sam możesz komponować nuty smakowe kwasu chlebowego.
Kwasem chlebowym zrobisz furorę na przyjęciu, spotkaniu firmowym czy grillu. Jego smak jest niepowtarzalny i zawsze do niego wrócisz z przyjemnością.
Kwas chlebowy podaje się schłodzony, w wysokich szklankach, z plasterkiem cytryny.
KWAS CHLEBOWY ma doskonały, pozytywny wpływ na organizm:
- witaminy grupy B działają stymulująco na wzrost i rozwój organizmu,
- witamina C ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy - osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę,
- enzymy i bakterie kwasu mlekowego wspomagają i regulują mikroflorę jelitową - sprawnie działające jelita wpływają na kondycje skóry, przemianę materii (za czym idzie przeciwdziałanie chorobom wynikającym z otyłości), wspomaganie trawienia, alergie, układ sercowo - naczyniowy (zapobieganie chorobom krążenia),
- składniki mineralne i witaminy kwasu mlekowego skutecznie wspomagają leczenie dolegliwości, takich chorób jak: astma, osteoporoza, stwardnienie tętnic, schorzenia jelit, cukrzyca, choroba Parkinsona, hemoroidy, prostata, nowotwory, grzybica, klimakterium, stwardnienie rozsiane, zapalenie stawów, bóle mięśni, czy migrena.
Nie zwlekaj, KUP TERAZ!