PROMOCJA !
TYLKO TERAZ PROMOCYJNA CENA !!!
8.99 !!
Skład:
-Słód żytni
-Suchary (14%)
-Suche drożdże
Wartość energetyczna:
127kcal (538 kj)
Białko: 3,8g
Węglowodany: 27g
Tłuszcze 0g
Przedstawiamy Państwu jedyny naturalny Kwas chlebowy do samodzielnego przygotowania we własnej kuchni. Nasz kwas jest przygotowany w 100% z naturalnych składników, jest źródłem witamin, oraz świetnie usprawnia nasze trawienie. W dobie gdy półki sklepowe przepełnione są chemicznymi produktami doceńmy naturalne tradycyjne napoje. Nasze babcie i prababcie cieszyły się zdrowiem i urodą dzięki takim właśnie naturalnym produktom.
Kwas chlebowy dzięki naturalnym drożdżom ma świetne działanie na naszą cerę. Napój o takich właściwościach odżywczych nie występuje w sklepach !!!!!
MY DAJEMY CI WYBÓR !
ZANIM DOKONASZ ZAKUPU PRZECZYTAJ OPIS I SAM ZAUWAŻ ILE ZALET MA KWAS CHLEBOWY !
Nie ważne nawet czy to hipermarket czy osiedlowy spożywczak, znalezienie zdrowych rzeczy, zdrowego napoju to trochę karkołomna sprawa, często granicząca z cudem, właściwie mamy pewność, że zdrowe jest tylko to co przygotujemy sami...
PRZYGOTUJMY WIĘC !
KWAS CHLEBOWY, przyrządzisz w 5 minut w naczyniach, które masz w domu. Koniec uciążliwego przelewania, cedzenia i pękających butelek z kwasem.
Ten kwas zawsze się udaje !!!
Jest przepyszny i cudownie gasi pragnienie, świetnie nadaje się na tradycyjny Polski stół, podczas różnych spotkań ze znajomymi, przyjęć, wesel i wielu, wielu innych...
Więc CZAS NA KWAS !
KWAS CHLEBOWY, u nas często kojarzony z podpiwkiem. Jednak różni się on od podpiwku tym, że w jego składzie jestrazowy chleb. Jeśli pamiętasz dostępny kiedyś w sklepach podpiwek, wyobraźcie sobie, że:
KWAS CHLEBOWY ma znacznie bardziej intensywny i bogatszy smak.
Tradycja warzenia kwasu chlebowego sięga swoimi korzeniami dawnej Rosji Carskiej. Jednak produkcja "od podstaw" jest kłopotliwa, ponieważ trudno jest w tej chwili dostać prawdziwy razowy chleb bez żadnych ulepszaczy, spulchniaczy itp.
Składniki:
Opakowanie kwasu chlebowego zawiera 3 saszetki, każda jest na 3-4 L kwasu.
Sposób przyrządzania:
Proces przyrządzania jest bardzo prosty. Zawartość opakowania wrzucamy do 3-4 l wody o temp. 22-25 stopni, dosypujemy 1 szklankę cukru i zawartość dużej saszetki Mieszamy. Potem wrzucamy zawartość małej saszetki i nie mieszamy. Po okresie 24h przelewamy do butelek. Możemy je włożyć do lodówki. W związku z tym, że fermentujące drożdże wytworzą dużą ilość dwutlenku węgla, doskonałym naczyniem do przygotowania kwasu chlebowego są popularne butelki plastikowe (PET).
Wprawdzie producent podaje, żeby stosować 3 litry wody, ale ze swojego doświadczenia wiem, że można dodać nawet 4 l.
Ale to nie wszystko! Możesz dodatkowo podnieść walory smakowe kwasu chlebowego dodając np.: rodzynki lub inne suszone owoce. W ten sposób sam możesz komponować nuty smakowe kwasu chlebowego.
Kwasem chlebowym zrobisz furorę na przyjęciu, spotkaniu firmowym czy grillu. Jego smak jest niepowtarzalny i zawsze do niego wrócisz z przyjemnością.
Kwas chlebowy podaje się schłodzony, w wysokich szklankach, z plasterkiem cytryny.
KWAS CHLEBOWY ma doskonały, pozytywny wpływ na organizm:
- witaminy grupy B działają stymulująco na wzrost i rozwój organizmu,
- witamina C ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy - osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę,
- enzymy i bakterie kwasu mlekowego wspomagają i regulują mikroflorę jelitową - sprawnie działające jelita wpływają na kondycje skóry, przemianę materii (za czym idzie przeciwdziałanie chorobom wynikającym z otyłości), wspomaganie trawienia, alergie, układ sercowo - naczyniowy (zapobieganie chorobom krążenia),
- składniki mineralne i witaminy kwasu mlekowego skutecznie wspomagają leczenie dolegliwości, takich chorób jak: astma, osteoporoza, stwardnienie tętnic, schorzenia jelit, cukrzyca, choroba Parkinsona, hemoroidy, prostata, nowotwory, grzybica, klimakterium, stwardnienie rozsiane, zapalenie stawów, bóle mięśni, czy migrena.
Nie zwlekaj, KUP TERAZ!
PRZY ZAKUPIE 10szt. JEDENASTĄ DOSTANIESZ GRATIS !