Jestem ciekaw czy potrafisz sobie wyobrazić jak w gorący słoneczny dzień pijesz smaczny zdrowy i orzeźwiający napój, nie myśl o tym, że wszystko co kupujesz w sklepach to czysta chemia, nie myśl, że ten kwas chlebowy to same naturalne składniki, nie myśl o tym, że masz szansę kupić kilkanaście litrów zdrowego napoju za niewielkie pieniądze...
Zanim uświadomisz sobie jak bardzo chciałbyś spróbować tego napoju, czytaj i uwierz, że nie mogłeś trafić na lepszy.
Różni ludzie zachwalają i mówią o różnych nowych napojach na naszym rynku, to ciekawe, gdyby się zastanowić można sobie łatwo stwierdzić, że tak naprawdę kupę kasy wydajemy na przetwory chemiczne bo żaden z tych napojów nie jest ani naturalnie zdrowy, ani naturalnie smaczny.
MY DAJEMY CI WYBÓR !
ZANIM DOKONASZ ZAKUPU PRZECZYTAJ OPIS I SAM ZAUWAŻ ILE ZALET MA KWAS CHLEBOWY !
Nie ważne nawet czy to hipermarket czy osiedlowy spożywczak, znalezienie zdrowych rzeczy, zdrowego napoju to trochę karkołomna sprawa, często granicząca z cudem, właściwie mamy pewność, że zdrowe jest tylko to co przygotujemy sami...
PRZYGOTUJMY WIĘC !
Chciałbym państwu zaoferować naprawdę zdrowy napój, Ja dostarczę wam składniki, natomiast Wy Moi drodzy sami przygotujecie zdrowy i orzeźwiający napój w zaciszu własnego domu.
KWAS CHLEBOWY, przyrządzisz w 5 minut w naczyniach, które masz w domu. Koniec uciążliwego przelewania, cedzenia i pękających butelek z kwasem.
Ten kwas zawsze się udaje !!!
Jest przepyszny i cudownie gasi pragnienie, świetnie nadaje się na tradycyjny Polski stół, podczas różnych spotkań ze znajomymi, przyjęć, wesel i wielu, wielu innych...
Więc CZAS NA KWAS !
KWAS CHLEBOWY, u nas często kojarzony z podpiwkiem. Jednak różni się on od podpiwku tym, że w jego składzie jest razowy chleb. Jeśli pamiętasz dostępny kiedyś w sklepach podpiwek, to
KWAS CHLEBOWY ma znacznie bardziej intensywny i bogatszy smak.
Tradycja warzenia kwasu chlebowego sięga swoimi korzeniami dawnej Rosji Carskiej. Jednak produkcja "od podstaw" jest kłopotliwa, ponieważ trudno jest w tej chwili dostać prawdziwy razowy chleb bez żadnych ulepszaczy, spulchniaczy itp.
Składniki:
Opakowanie kwasu chlebowego zawiera 3 saszetki, każda jest na 3-4 L kwasu.
Sposób przyrządzania:
Proces przyrządzania jest bardzo prosty. Zawartość opakowania wrzucamy do 3-4 l wody o temp. 22-25 stopni, dosypujemy 1 szklankę cukru i zawartość dużej saszetki Mieszamy. Potem wrzucamy zawartość małej saszetki i nie mieszamy. Po okresie 24h przelewamy do butelek. Możemy je włożyć do lodówki. W związku z tym, że fermentujące drożdże wytworzą dużą ilość dwutlenku węgla, doskonałym naczyniem do przygotowania kwasu chlebowego są popularne butelki plastikowe (PET).
Wprawdzie producent podaje, żeby stosować 3 litry wody, ale ze swojego doświadczenia wiem, że można dodać nawet 4 l.
Ale to nie wszystko! Możesz dodatkowo podnieść walory smakowe kwasu chlebowego dodając np.: rodzynki lub inne suszone owoce. W ten sposób sam możesz komponować nuty smakowe kwasu chlebowego.
Kwasem chlebowym zrobisz furorę na przyjęciu, spotkaniu firmowym czy grillu. Jego smak jest niepowtarzalny i zawsze do niego wrócisz z przyjemnością.
Kwas chlebowy podaje się schłodzony, w wysokich szklankach, z plasterkiem cytryny.
KWAS CHLEBOWY ma doskonały, pozytywny wpływ na organizm:
Nie zwlekaj, LICYTUJ !
(p.s. z własnego doświadczenia- jest idealny na kaca;))