Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JEŻYNY liofilizowane sproszkowane owoce 200 g

28-01-2015, 17:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 75 zł     
Użytkownik Ekologiczny24_pl
numer aukcji: 4944771157
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 3   
Koniec: 28-01-2015 17:11:19
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

w godzinach: 11-17
 698 [zasłonięte] 611
[zasłonięte]@ekologiczny24.pl
 

JSRB Pharma
Ul. Jana Kazimierza 62
piętro II pokój 212

01-248 Warszawa 

PŁATNOŚĆ

 

mBank

28 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 747585

IdeaBank

32 1950 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0010627 [zasłonięte] 614902

.

.FAKTURA VAT NA ŻYCZENIE KLIENTA, DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA KLIENT OTRZYMUJE PARAGON FISKALNY.  

 

WYSYŁKA 

Wysyłka tylko na terenie Polski !!!

Po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie bankowym. 

INFORMACJE O ODBIORZE OSOBISTYM NA STRONIE O MNIE

 

 

 

OPIS PRODUKTU

JEŻYNY liofilizowane sproszkowane owoce 200 g 

Jeżyny to rośliny o długich, kolczastych pędach o długości do 6 m, które rosną do góry lub ścielą się po ziemi. Krzewy rosną na całym świecie w klimacie umiarkowanym. Kwiaty jeżyny mają 5 płatków, kolor biało-różowy i przyjemny zapach. Owoce tworzą tzw. owoce złożone składające z małych cząstek zawierających nasiona. Wielkość owoców to ok. 1-4cm długości. Owoce najpierw są zielone, kiedy dojrzewają są czerwone i fioletowo-czarne. Na półkuli północnej okres zbiorów jeżyn to lipiec-październik, a na południowej późne lato. Skórka owoców jest tak delikatna, że przy najmniejszym naciśnięciu wypływa ciemnofioletowy sok. Owoce jeżyn są przepyszne od razu po zebrania z krzaka, a także użyte w ciastach i konfiturach. Liście są ostro zakończone.

Substancje odżywcze i zastosowanie:

Jeżyny zawierają mnóstwo cennych antyoksydantów. Zawierają niewielkie ilości kalorii i tłuszczu oraz są bogatym źródłem błonnika, wit.C, E, K, kwasu foliowego i manganu. W ich skład wchodzi również białko i niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6.

Swój ciemnofioletowy kolor jeżyny zawdzięczają antocyjanom. Owoce te zawierają również antyoksydanty tj. polifenole, kwas elagowy, kwas taninowy, kwercetynę, kwas galusowy, antocyjany i cyjanidyny.

Wysoka zawartość kwasu taninowego zapewnia właściwości ściągające owoców, co może pomagać zachować prawidłowe funkcje tkanek. Duża zawartość antyoksydantów w jeżynach pomaga organizmowi walczyć z wolnymi rodnikami. Kwas elagowy pozwala zachować zdrową skórę. 

Jeżyny zawierają również fitoestrogeny, naturalnie występujące estrogeny roślinne, które wspomagają prawidłowy przepływ krwi w organizmie.

Stosowanie:  Jeżyny, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem albo koktajlem mleczno-owocowym. Owoc ten można dodawać także do galaretek, budyniu i innych deserów.

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.

Kraj pochodzenia: Ameryka Południowa

ŻYCZYMY UDANYCH ZAKUPÓW!!!

X