Japoński Nóż Seki Kanetsugu - Pro-J Gyuto 200mm
DŁUGOŚĆ NOŻA CAŁKOWITA: 330 mm
DŁUGOŚĆ OSTRZA: 200 mm DŁUGOŚĆ RĘKOJEŚCI: 125mm
GRUBOŚĆ GŁOWNI: 2,2 mm SZEROKOŚĆ OSTRZA: 45mm
MATERIAŁ OSTRZA: STAL ZA-18
TYP OSTRZA: DWUSTRONNE
WAGA: 196 g
Idealny do cięcia : kapusty, mięs, ryb
Rękojeść noża została wykonana z Black Pakka Wood -
Standard wdrożony tylko dla najwyższej klasy noży
Właściwości Pakka Wood :
pomimo absolutnie gładkiej powierzchni nóż nie wyślizguje się z mokrej dłoni
Podczas zaawansowanej produkcji LAMINATU
pod działaniem wysokiego ciśnienia otrzymuje się blok z jednorodnego materiału który jest:
- Mocny i wytrzymały
- Stabilny Wymiarowo
- Odporny na wilgoć
- Bardzo Twardy
- Ciepły w dotyku,
TSUCHIME HAMMERED FINISH
Ślady po młotku widoczne w postaci wgłębień podkreślają innowacyjny wygląd noża, co sprawia wrażenie kunsztownego wykonania przez starożytnego rzemieślnika z Japonii.
Hammer Tsuchime rozmieszczone w przypadkowych rozmiarach i kształtach kute dołeczki zmniejszają tarcie
oraz zapobiegają przywieraniu żywności i warzyw do ostrza.
OPINIE KLIENTÓW:
Nóż właśnie doszedł. Pierwsze wrażenie jest takie.
Przepraszam za użyte słownictwo
Ale jest tak -ten nóż nie jest piękny
ON jest ZAJEXXXXXX PIĘKNY
Pozdrawiam Jacek K. z Olsztyna
Nóż jest po teście na pomidorze i kartce papieru. Jeszcze parę minut temu myślałem, że takie rzeczy to tylko na filmikach YouTube możliwe. Wrażenie z ostrości , piorunujące. Ponadto nóż gabarytowo (a tego się obawiałem) jakby dla mnie na zamówienie zrobiony.
Pozdrawiam
Jestem naprawdę pod dużym wrażeniem co potrafi ten nóż. Bardzo jestem zadowolony i na pewno nie skończy się na nim.
Już myślę o następnym. Jeszcze raz dziękuję za współpracę.
Pozdrawiam serdecznie. Do następnego zamówienia Grzegorz z Rzeszowa - Szef kuchni
Nóż Kanetsugu Pro-J Gyuto 230mm jest świetnym wyborem
dla początkujących jak i już zaawansowanych użytkowników.
Jego ostrze jest perfekcyjnie wykonane.
Nóż wyśmienicie radzi sobie z warzywami twardymi jak marchew,
seler, ziemniak, ale jest równie tak ostry i delikatny by pomidora
pociąć z przeźroczyste plastry. Pokrojenie dużej ilości brunoise,
czy julienne nie sprawia jakichkolwiek problemów można powiedzieć,
że robi to za nas przy czym trzeba uważać na palce by nie było problemów :D
Gyuto Pro-J zachwyca swoim wyglądem "młotkowania" czyli tsuchime nadają mu charakterystycznego wyglądu, który powala na kowala w delikatnym świetle.
Rękojeść idealnie leży w dłoni co ułatwia użytkowanie
dzięki czemu ręka przy korzystaniu w ogóle się nie męczy.
Czarno-grafitowe drewno pakka na rękojeści powoduje,
że nóż w połączeniu z "młotkowaniami" wygląda bardzo nowocześnie,
co przyciąga wzrok ludzi :)
Trzeba o niego dbać, ale odwdzięcza się w pracy.
Osobiście bardzo chwalę nóż i jestem z niego bardzo zadowolony.
Nie zamienił bym na żaden inny z tej półki cenowej,
to idealny wybór i dobrze zainwestowane pieniądze,
które przez lata będą z wdzięcznością pracować.
Pozdrawiam Marcin B. z Warszawy - Szef Restauracji
Nóż został już wypróbowany i tak samo ja jak i mój kolega jesteśmy bardzo zadowoleni, nóż świetnie leży w ręce jest bardzo dobrze wykonany no i przede wszystkim ostry, siekanie nim czy oprawianie mięsa to czysta przyjemność, uwagę także przykuwa faktura samego ostrza. Obaj oceniamy noże bardzo dobrze. Pozdrawiam Łukasz P. z Poronina - Szef Restauracji z okolic Zakopanego
NA WSZYSTKIE NOŻE Z SERII Seki Kanetsugu OBOWIĄZUJE
ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU
JEŻELI JESTEŚ OSOBĄ, KTÓRA CENI SOBIE NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ WYKONANIA,
KUNSZT, LUKSUS
BEZ ŻADNYCH WĄTPLIWOŚCI TA OFERTA JEST DLA CIEBIE
|