Witam.
Do sprzedania NOWY JAPOŃSKI NÓŻ kuchenny firmy Kanetsune Seki z serii Minamoto Kanemasa.
Wymiary:
długość noża - 270mm
długość ostrza - 150mm
grubość ostrza - 2,5mm
masa noża - 160g.
Producentem tego noża jest firma Kanetsune w miejscowości Seki, słynącej z wielu znanych firm produkujących noże.
Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali japońskiej o nazwie 2N o twardości 59-60 HRC.
Rękojeść jest grubsza niż noże innego przeznaczenia o podobnej długości. Zrobiona jest z ciemnego drewna.
Noże typu Honesuki-Kaku idealnie nadają się do filetowania drobiu. Grubość ostrza - 2,5mm sprawia że jest odporna na wyszczerbienia i złamania w przypadku gdy trafimy na kości. Kształt ostrza także przystosowana jest do rozbioru mięsa.
UWAGA !! Wprawdzie nóż jest przstosowany do krojenia mięs, nie zwracając uwagi na kości, ale mimo to nie ma ostrza którego nie można zniszczyć. Dlatego ostrożnie przy krojeniu zmrożonej żywności i twardych elementach.
Stal wysokowęglowa podatna jest na różne odbarwienia po krojeniu niektórych produktów. Po krojeniu np: cytryny czy cebuli powstaje tzw. patyna. Tego typu odbarwienia nie są wadą. Jest to normalne zjawisko.
Należy także uważać by nóż nie pozostawał dłużej wilgotny, gdyż stal wysokowęglowa koroduje. Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.
Oczywiście nóż jest bardzo ostry.
Nóż raczej dedykowany osobom znającym lub chcącym poznać zalety wyśmienitej stali wysokowęglowej oraz dla osób potrzebujących idealnego narzędzia do pracy w kuchni.
Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.
Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie. Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy. Jeżeli szukasz noża, którego nie ma na aukcji – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Być może Twój nóż właśnie leci prosto z Japonii.
Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.
Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy.
Jeżeli szukasz noża, którego nie ma na aukcji – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Być może Twój nóż właśnie leci prosto z Japonii.
Towar dostępny od ręki!!
Wyprodukowany w Japonii!!