Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Japoński nóż kuchenny Kanetsune Gyutou 240, 60 HRC

23-01-2014, 11:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 289 zł     
Użytkownik saper01
numer aukcji: 3866833058
Miejscowość Goleniów
Wyświetleń: 34   
Koniec: 18-01-2014 14:01:33

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 0.25 [kg]
Przeznaczenie: Do mięsa
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witam.

Do sprzedania NOWY JAPOŃSKI NÓŻ kuchenny firmy Kanetsune Seki z serii Minamoto Kanemasa.

Wymiary:

długość noża - 370mm

długość ostrza - 240mm

grubość ostrza - 2mm

masa noża - 210g.

Producentem tego noża jest firma Kanetsune w miejscowości Seki, słynącej z wielu znanych firm produkujących noże.

Ostrze noża zrobione jest z wysokowęglowej stali japońskiej o nazwie 2N o twardości 59-60 HRC.

Rękojeść zrobiona jest z ciemnego drewna.

Noże typu Gyutou idealnie nadają się do krojenia mięsa. Ten kształt noża często nazywany jest nożem Szefa kuchni. Ich długość sprawia, że jednym równym cięciem można odkroić spory kawałek mięsa.

UWAGA !! Noże ze stali wysokowęglowej nie nadają się do cięcia zmrożonej żywności !! Podczas cięcia twardych towarów można wyszczerbić ostrze. !! Do cięcia większych osci i kosci ryb i drobiu służy nóż typu Deba.

Należy także uważać by nóż nie pozostawał dłużej wilgotny, gdyż stal wysokowęglowa koroduje. Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.

Oczywiście nóż jest bardzo ostry.

Nóż raczej dedykowany osobom znającym lub chcącym poznać zalety wyśmienitej stali wysokowęglowej oraz dla osób potrzebujących idealnego narzędzia do pracy w kuchni.

Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.

Towar dostępny od ręki!!

Wyprodukowano w Japonii!!