Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JAPOŃSKI NÓŻ KUCHARZA GYUTO 230mm VG-10 PREZENT

29-05-2012, 7:14
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 540 zł      Najwyzsza cena licytacji: 540 zł     
Użytkownik polandeuro
numer aukcji: 2333210066
Miejscowość Polska
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 353   
Koniec: 22-05-2012 20:41:36

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Japoński Nóż Seki Kanetsugu - Saiun Gyuto 230mm

...JEDYNY TAKI PIĘKNY








DŁUGOŚĆ NOŻA CAŁKOWITA: 360 mm

DŁUGOŚĆ OSTRZA: 230 mm

LICZBA WARSTW: 66

GRUBOŚĆ GŁOWNI: 2,2 mm

MATERIAŁ OSTRZA (RDZEŃ): VG-10

TYP OSTRZENIA: DWUSTRONNE

WAGA: 249 g


 

Idealny do cięcia : kapusty, mięs, ryb

 

 

 

Rękojeść noża została wykonana z MICARTA - Standard wdrożony tylko dla najwyższej klasy noży

 

Właściwości MICARTA :

pomimo absolutnie gładkiej powierzchni nóż nie wyślizguje się z mokrej dłoni

 

Podczas zaawansowanej produkcji LAMINATU

pod działaniem wysokiego ciśnienia otrzymuje się blok z jednorodnego materiału który jest:

 

- Mocny i wytrzymały

- Stabilny Wymiarowo

- Odporny na wilgoć

- Bardzo Twardy

- Ciepły w dotyku,

 

 

HARTOWANIE:


Zastosowanie innowacyjnej obróbki cieplnej tzw. SUBZERO

gwarantuje zwiększenie twardości i stabilizacji geometrii ostrza.

Technologia ta jest wykorzystywana m.in. do produkcji wierteł,

frezów, elementów łożysk



 

 

OPINIE KLIENTÓW:

 

Nie sądziłem, iż da się pokroić cytrynę

na tak duża ilość cienkich plasterków,

że papryka może nie uginać się pod nożem,

nie wspominając o pomidorze.

 

Polecam test na główce kapusty :) Ostry jak żyletka.

Wymaga przyzwyczajenia, inaczej można stracić palce (i nie tylko).
Użytkowanie nie wymaga jakiejkolwiek siły,

do czego trzeba przywyknąć,

nawet jeśli do tej pory korzystało się z noży Fiskars, czy Gerlach,
które przy tym nożu wydają się po prostu tępe.

 

Jest absolutnie przepiękny, co powtarza każdy kto tylko na niego spojrzy

(korzystać nie pozwalam). Wymaga dbania i konserwacji w znacznie

większym stopniu, niż "zwykłe" noże, ale odwdzięcza się jak dobrze

wytresowany szczeniak.


Potrafi jednak pogryźć kapcie - pociąłem już 2 gąbki do mycia naczyń,

na szczęście palce oszczędził :) Nigdy więcej nie kupię innego,

ana pozostałe jakie posiadacie zaczynam odkładać ;-)

Podsumowując: To nie nóż - to Potwór, bezdyskusyjnie polecam!

Pozdrawiam Piotr F. z Wrocławia

 

Nóż Seki Kanetsugu Saiun Gyuto 230mm :
Ten nóż jest bardzo ostry i wygodny, a poza tym po prostu śliczny :-).
Rękojeść idealnie dopasowuje się do dłoni,

Ostrze tnie jak skalpel (trzeba uważać na palce, żeby ich nie stracić ;-)).
Myślę, że przy odpowiednim użytkowaniu będzie służył przez wiele, wiele lat.
Cena dość wysoka, no cóż … jakość musi kosztować. Polecam!

Pozdrawiam,
Edyta P. z Warszawy


 

 

NA WSZYSTKIE NOŻE Z SERII Seki Kanetsugu OBOWIĄZUJE

ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU

 

JEŻELI JESTEŚ OSOBĄ, KTÓRA CENI SOBIE NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ WYKONANIA,

KUNSZT, LUKSUS

BEZ ŻADNYCH WĄTPLIWOŚCI TA OFERTA JEST DLA CIEBIE




 

 


 


JAPOŃSKI NÓŻ KUCHARZA GYUTO 230mm  VG-10  PREZENT