Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JAPOŃSKI NÓŻ KUCHARZA GYUTO 230mm VG-10 PREZENT

29-05-2012, 7:14
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 540 zł      Najwyzsza cena licytacji: 540 zł     
Użytkownik polandeuro
numer aukcji: 2333210066
Miejscowość Polska
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 353   
Koniec: 22-05-2012, 20:41

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Japoński Nóż Seki Kanetsugu - Saiun Gyuto 230mm

...JEDYNY TAKI PIĘKNY








DŁUGOŚĆ NOŻA CAŁKOWITA: 360 mm

DŁUGOŚĆ OSTRZA: 230 mm

LICZBA WARSTW: 66

GRUBOŚĆ GŁOWNI: 2,2 mm

MATERIAŁ OSTRZA (RDZEŃ): VG-10

TYP OSTRZENIA: DWUSTRONNE

WAGA: 249 g


Idealny do cięcia : kapusty, mięs, ryb

Rękojeść noża została wykonana z MICARTA - Standard wdrożony tylko dla najwyższej klasy noży

Właściwości MICARTA :

pomimo absolutnie gładkiej powierzchni nóż nie wyślizguje się z mokrej dłoni

Podczas zaawansowanej produkcji LAMINATU

pod działaniem wysokiego ciśnienia otrzymuje się blok z jednorodnego materiału który jest:

- Mocny i wytrzymały

- Stabilny Wymiarowo

- Odporny na wilgoć

- Bardzo Twardy

- Ciepły w dotyku,

HARTOWANIE:


Zastosowanie innowacyjnej obróbki cieplnej tzw. SUBZERO

gwarantuje zwiększenie twardości i stabilizacji geometrii ostrza.

Technologia ta jest wykorzystywana m.in. do produkcji wierteł,

frezów, elementów łożysk



OPINIE KLIENTÓW:

Nie sądziłem, iż da się pokroić cytrynę

na tak duża ilość cienkich plasterków,

że papryka może nie uginać się pod nożem,

nie wspominając o pomidorze.

Polecam test na główce kapusty :) Ostry jak żyletka.

Wymaga przyzwyczajenia, inaczej można stracić palce (i nie tylko).
Użytkowanie nie wymaga jakiejkolwiek siły,

do czego trzeba przywyknąć,

nawet jeśli do tej pory korzystało się z noży Fiskars, czy Gerlach,
które przy tym nożu wydają się po prostu tępe.

Jest absolutnie przepiękny, co powtarza każdy kto tylko na niego spojrzy

(korzystać nie pozwalam). Wymaga dbania i konserwacji w znacznie

większym stopniu, niż "zwykłe" noże, ale odwdzięcza się jak dobrze

wytresowany szczeniak.


Potrafi jednak pogryźć kapcie - pociąłem już 2 gąbki do mycia naczyń,

na szczęście palce oszczędził :) Nigdy więcej nie kupię innego,

ana pozostałe jakie posiadacie zaczynam odkładać ;-)

Podsumowując: To nie nóż - to Potwór, bezdyskusyjnie polecam!

Pozdrawiam Piotr F. z Wrocławia

Nóż Seki Kanetsugu Saiun Gyuto 230mm :
Ten nóż jest bardzo ostry i wygodny, a poza tym po prostu śliczny :-).
Rękojeść idealnie dopasowuje się do dłoni,

Ostrze tnie jak skalpel (trzeba uważać na palce, żeby ich nie stracić ;-)).
Myślę, że przy odpowiednim użytkowaniu będzie służył przez wiele, wiele lat.
Cena dość wysoka, no cóż … jakość musi kosztować. Polecam!

Pozdrawiam,
Edyta P. z Warszawy


NA WSZYSTKIE NOŻE Z SERII Seki Kanetsugu OBOWIĄZUJE

ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU

JEŻELI JESTEŚ OSOBĄ, KTÓRA CENI SOBIE NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ WYKONANIA,

KUNSZT, LUKSUS

BEZ ŻADNYCH WĄTPLIWOŚCI TA OFERTA JEST DLA CIEBIE