Japoński Nóż Seki Kanetsugu - Saiun Gyuto 230mm
...JEDYNY TAKI PIĘKNY
DŁUGOŚĆ NOŻA CAŁKOWITA: 360 mm
DŁUGOŚĆ OSTRZA: 230 mm
LICZBA WARSTW: 66
GRUBOŚĆ GŁOWNI: 2,2 mm
MATERIAŁ OSTRZA (RDZEŃ): VG-10
TYP OSTRZENIA: DWUSTRONNE
WAGA: 249 g
Idealny do cięcia : kapusty, mięs, ryb
Rękojeść noża została wykonana z MICARTA - Standard wdrożony tylko dla najwyższej klasy noży
Właściwości MICARTA :
pomimo absolutnie gładkiej powierzchni nóż nie wyślizguje się z mokrej dłoni
Podczas zaawansowanej produkcji LAMINATU
pod działaniem wysokiego ciśnienia otrzymuje się blok z jednorodnego materiału który jest:
- Mocny i wytrzymały
- Stabilny Wymiarowo
- Odporny na wilgoć
- Bardzo Twardy
- Ciepły w dotyku,
HARTOWANIE:
Zastosowanie innowacyjnej obróbki cieplnej tzw. SUBZERO
gwarantuje zwiększenie twardości i stabilizacji geometrii ostrza.
Technologia ta jest wykorzystywana m.in. do produkcji wierteł,
frezów, elementów łożysk
OPINIE KLIENTÓW:
Nie sądziłem, iż da się pokroić cytrynę
na tak duża ilość cienkich plasterków,
że papryka może nie uginać się pod nożem,
nie wspominając o pomidorze.
Polecam test na główce kapusty :) Ostry jak żyletka.
Wymaga przyzwyczajenia, inaczej można stracić palce (i nie tylko). Użytkowanie nie wymaga jakiejkolwiek siły,
do czego trzeba przywyknąć,
nawet jeśli do tej pory korzystało się z noży Fiskars, czy Gerlach, które przy tym nożu wydają się po prostu tępe.
Jest absolutnie przepiękny, co powtarza każdy kto tylko na niego spojrzy
(korzystać nie pozwalam). Wymaga dbania i konserwacji w znacznie
większym stopniu, niż "zwykłe" noże, ale odwdzięcza się jak dobrze
wytresowany szczeniak.
Potrafi jednak pogryźć kapcie - pociąłem już 2 gąbki do mycia naczyń,
na szczęście palce oszczędził :) Nigdy więcej nie kupię innego,
ana pozostałe jakie posiadacie zaczynam odkładać ;-)
Podsumowując: To nie nóż - to Potwór, bezdyskusyjnie polecam!
Pozdrawiam Piotr F. z Wrocławia
Nóż Seki Kanetsugu Saiun Gyuto 230mm : Ten nóż jest bardzo ostry i wygodny, a poza tym po prostu śliczny :-). Rękojeść idealnie dopasowuje się do dłoni,
Ostrze tnie jak skalpel (trzeba uważać na palce, żeby ich nie stracić ;-)). Myślę, że przy odpowiednim użytkowaniu będzie służył przez wiele, wiele lat. Cena dość wysoka, no cóż … jakość musi kosztować. Polecam!
Pozdrawiam, Edyta P. z Warszawy
NA WSZYSTKIE NOŻE Z SERII Seki Kanetsugu OBOWIĄZUJE
ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU
JEŻELI JESTEŚ OSOBĄ, KTÓRA CENI SOBIE NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ WYKONANIA,
KUNSZT, LUKSUS
BEZ ŻADNYCH WĄTPLIWOŚCI TA OFERTA JEST DLA CIEBIE
|