Witam.
Do sprzedania NOWY JAPOŃSKI NÓŻ kuchenny firmy Kanetsune Seki z serii Damascus 33 warstwy + GRATIS.
Wymiary:
długość noża - 335mm
długość ostrza - 210mm
grubość ostrza - 1,8mm
masa noża - 170g.
Producentem tego noża jest firma Kanetsune w miejscowości Seki, słynącej z wielu znanych firm produkujących noże.
Ostrze tego noża składa się z 33 warstw. Wewnętrzna warstwa (rdzeń) to stal nierdzewna VG-10. Po obu stronach rdzenia mamy po 16 warstw stali Nickel Damascus. Twardość rdzenia to 60-61 HRC. Na jednym ze zdjęć wyraźnie widać miejsce łączenia obu stali. Zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej zabezpieczają rdzeń przed pęknięciami, a także poprawiają walory estetyczne noża. Całe ostrze jest wypolerowane.
Rękojeść zrobiona jest z ciemnego drewna. Do połączenia rękojeści i ostrza użyto trzech nierdzewnych kołeczków.
UWAGA!! Oryginalna drewniana pochewka GRATIS.
Noże typu Gyutou idealnie nadają się do krojenia mięsa. Ten kształt noża często nazywany jest nożem Szefa kuchni. Ich długość sprawia, że jednym równym cięciem można odkroić spory kawałek mięsa.
UWAGA !! Do cięcia większych osci i kosci ryb i drobiu służy nóż typu Deba.
Nie należy także myć noża w zmywarce!! Wysoka temperatura oraz detergenty mogą zniszczyć rękojeść oraz ostrze.
Oczywiście nóż jest bardzo ostry.
Nóż raczej dedykowany osobom znającym lub chcącym poznać zalety wyśmienitej stali VG-10 oraz dla osób potrzebujących idealnego narzędzia do pracy w kuchni.
Zapakowany jest w eleganckie pudełko, dzięki czemu doskonale pasuje na prezent.
Jeżeli masz wątpliwości, który nóż będzie dla Ciebie odpowiedni, albo nie wiesz która stal użyta w nożu będzie lepsza – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Dobierzemy nóż dla Ciebie.
Jeżeli nie znasz właściwości użytych w nożach stali, lub nie wiesz jak ostrzyć nóż – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Doradzimy i omówimy.
Jeżeli szukasz noża, którego nie ma na aukcji – NAPISZ, ZAPYTAJ, ZADZWOŃ.!! Być może Twój nóż właśnie leci prosto z Japonii.
Towar dostępny od ręki!!
Wyprodukowano w Japonii!!