Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JAMIE OLIVER zestaw 3 książek GOTOWANIE KUCHNIA

19-01-2012, 22:00
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 188 zł      Aktualna cena: 188 zł     
Użytkownik www_ksiegarz_pl
numer aukcji: 2000125164
Miejscowość szybka wysyłka
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 54   
Koniec: 14-01-2012 17:40:10

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

JAMIE OLIVER = ZESTAW 3 KSIĄŻEK

 

 

 

 

Jamie Oliver - zaczął gotować w pubie The Cricketers, prowadzonym przez rodziców w angielskim miasteczku Clavering, kiedy miał osiem lat. W krótkim czasie gotowanie stało się dla Jamiego pasją, którą rozwijał następnie w restauracji Neal Street i River Café. W 2002 roku w Londynie założył restaurację Fifteen oraz związaną z nią organizację dobroczynną Fifteen Foundation, która uczy młodych ludzi pokrzywdzonych przez los zawodu kucharza. Obecnie funkcjonują jeszcze trzy inne restauracje Fifteen - w Kornwalii, Amsterdamie i Melbourne. Niedawno Jamie otworzył w Wielkiej Brytanii sieć restauracji Jamie`s Italian. W 2005 roku zainicjował ruch na rzecz podniesienia jakości obiadów podawanych w brytyjskich szkołach i - dzięki kampanii Feed Me Better - przyczynił się do tego, że rząd diametralnie zmienił politykę w zakresie żywienia w szkołach, zwiększył budżet przeznaczony na ten cel i przygotował nowe, pożywne jadłospisy dla wszystkich placówek. Obecnie Jamie współpracuje z różnymi wydawcami w Wielkiej Brytanii i poza jej granicami. Mieszka w Londynie i w Essex, ze swoją żoną Jools oraz córkami Poppy i Daisy. Jest jednym z najpopularniejszych kucharzy na świecie, a jego książki z przepisami rozchodzą się w milionach egzemplarzy.


 

30 minut w kuchni Rewolucujna metoda, jak gotować smacznie i szybko

Jamie Oliver

Wydawnictwo: Insignis
Oprawa: twarda
Data ukazania się: 03-11-11
ISBN:[zasłonięte]978-83428-45-9
Stron: 288
Wymiary: 197x253

 

Pokażę ci, jak w zaledwie 30 minut postawić na stole cały posiłek, składający się z wielu wspaniałych potraw...
Jeśli - tak jak ja - kochasz dobre jedzenie, a po ciężkim dniu czeka na ciebie wygłodzona rodzina, pozwól, że wtajemniczę cię w zupełnie rewolucyjną, nową metodę gotowania. Dzięki tej książce dowiesz się, jak przygotować cały posiłek w czasie, który zwykle przeznaczasz na przyrządzenie zaledwie jednego dania. Kiedy zobaczysz, ile udało ci się osiągnąć w ciągu zaledwie 30 minut, padniesz z wrażenia. Tak właśnie było ze mną!
Szybkość wcale nie oznacza pogorszenia jakości. Osiągniesz ją dzięki dobrej organizacji, sprawnemu działaniu i różnym sztuczkom, dzięki którym w niezwykle krótkim czasie przygotujesz smakowite dania. Każdy z 50 przedstawionych w książce przepisów został starannie opracowany. Nie ma tu czasu na obijanie się - to porządne, szybkie gotowanie naprawdę pysznych dań. Stworzyłem kompletne zestawy potraw, które doskonale do siebie pasują, a przepisy podałem w naprawdę wyjątkowy sposób, dzięki czemu bardzo łatwo jest z nich korzystać. Gotując tą metodą, spożytkujesz optymalnie każdą minutę, a do tego zapewnisz sobie świetną zabawę, wykorzystując swoją kuchnię do celu, dla którego została stworzona.
Myślisz, że to nie może się udać? Zapewniam cię, że to możliwe! Zajrzyj do środka i przekonaj się, jakie dania proponuję. Kiedy już zaczniesz gotować w ten sposób, zachwycisz się nim i nigdy z niego nie zrezygnujesz.

 

 

Jamie Oliver w domu

Jamie Oliver

Wydawnictwo: Muza

Oprawa: twarda
Wprowadzono: 23-03-09
ISBN:[zasłonięte]978-8395-595-9
Stron: 408
Wymiary: 246x188

 

Jamie Oliver doszedł do wniosku, że w poszukiwaniu nowych pomysłów nie zawsze trzeba wyruszać w daleką podróż. Czasem wystarczy zwyczajnie posiedzieć w domu, zrelaksować się i być otwartym. Ponieważ uwielbia być domu, w wiosce, gdzie się wychował, pracując w ogrodzie pod kierunkiem najwspanialszej szefowej, Matki Natury i obserwując, jak jego warzywa rosną i dojrzewają, w tym poszukał natchnienia do stwarzania coraz to nowych potraw. Tak powstał zbiór przepisów pomagających w przygotowaniu niewyszukanych, prostych, a zarazem niezwykle smacznych potraw stosownie do pory roku, zawierający ponad 100 nowych przepisów, nieco podstawowych informacji na temat uprawy oraz garść praktycznych wskazówek, dla wszystkich, którzy nabiorą ochoty na samodzielne grzebanie w ziemi!

 

 

Jamie Oliver Człowiek Jedzenie Rewolucja

Gilly Smith

Wydawnictwo: Vesper
Oprawa: miękka
Wprowadzono: 01-10-10
ISBN:[zasłonięte]978-8331-012-0
Stron: 344
Wymiary: 140x205

 

 

Historia Jamiego Olivera to historia rewolucji kulinarnej mającej doprowadzić do zastąpienia tanich kurczaków i gotowych obiadów zdrową śródziemnomorską dietą, produktami regionalnymi i świeżymi warzywami wyhodowanymi we własnym ogródku.
W swojej książce Gilly Smith ze szczegółami opisuje kulinarną karierę `Ministra Żywności XXI wieku` od samych początków (kiedy w wieku ośmiu lat Jamie pomagał swoim rodzicom prowadzić restaurację w Essex), do głośnych kampanii propagujących nowy styl wyżywienia.