Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jakość i prozdrowotne cechy żywności Wojtatowi

14-04-2015, 11:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 30.50 zł     
Użytkownik mirom
numer aukcji: 5179089677
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 4   
Koniec: 14-04-2015 11:21:50

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji kolejnej pozycji
z naszej księgarni

 

O Nas

Sprzedażą przez internet zajmujemy się od roku 2000. Stawiamy na rzetelną, błyskawiczną i perfekcyjną realizację zamówień, a o wysokiej jakości obsługi Klienta, świadczą nasze komentarze oraz posiadany status:

SuperSprzedawca

Jest to gwarancja Bezpiecznych, Łatwych i Przyjemnych Zakupów.

Wysyłka
  1. Zamówiony towar wysyłamy Pocztą Polską jako list polecony lub paczka w terminie od 1 do 3 dni (dni robocze), czas ten liczony jest od momentu:
    • dokonania zakupu i wyboru formy zapłaty (Płatność przy odbiorze/pobranie)
    • zaksięgowania na naszym koncie wpłaty za zakupiony towar (Płatność z góry/przelew)
    Koszty wysyłki podawane są w opisie każdej aukcji i dotyczą danej książki (zależnie od wagi).
  2. Opakowanie stanowi koperta bezpieczna lub karton i opieczętowane jest nalepką "sportowo-medyczna". Uszkodzenie lub brak takiej świadczy o naruszeniu przesyłki.
  3. Jeśli po 7 dniach roboczych nie dotarła do Państwa przesyłka prosimy o informację o tym. Podamy nr listu wysyłkowego, z którym należy sprawdzić na swojej poczcie czy przesyłka nie "zalega"w urzędzie. W przeciwnym razie po 14 dniach roboczych od wysyłki złożymy reklamację na poczcie.

Nie czekamy do zakończenia aukcji - wysyłamy natychmiast!!

      Tytuł
      Jakość i prozdrowotne cechy żywności

      Jakość i prozdrowotne cechy żywności Wojtatowi

       

      Autor


      Redaktor: Maria Wojtatowicz, Joanna Kawa-Rygalska

      Opis

      Wydawnictwo Uniw. Przyrodniczy we Wrocławiu
      ISBN[zasłonięte]978-8317-038-0

      Wrocław 2010, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 204 str., oprawa miękka

      Oddajemy w Państwa ręce monografię, której autorami są młodzi adepci nauki z różnych ośrodków naukowych w Polsce. Poruszane tematy dotyczą szeroko rozumianej problematyki jakości i bezpieczeństwa żywności oraz obejmują swoim zasięgiem cały łańcuch żywnościowy, od produkcji surowców spożywczych, poprzez ich przetwórstwo, do konsumpcji.

      W szczególności wiele uwagi poświęcono zagadnieniom związanym z oddziaływaniem czynników środowiskowych na jakość surowca, składnikom żywności wywierającym korzystny wpływ na zdrowie i rozwój organizmu, a także tym, które są niepożądane i mogą wywoływać alergie oraz inne niekorzystne reakcje u pewnych grup konsumentów. W publikacji tej znalazły się również prace dotyczące wybranych aspektów kształtowania cech sensorycznych artykułów spożywczych oraz kontroli jakości i zapewniania zdrowotnego bezpieczeństwa żywności.

      Mamy nadzieję, że monografia wzbudzi Państwa zainteresowanie.

       

      Spis Treści

      Słowo wstępne
      Aktywność przeciwu tlenia j ąca kiełków fasoli Mung i brokuło
      (Renata Bączek-Kwinta, Żaneta Michalec)
      Wpływ dodatku preparatów pektyn niskometylowanych na jakość nektarów
      truskawkowych (Krystian Marszałek, Stanisław Kalisz, Marta Mitek) ,
      Wpływ odmiany jabłek na zmętnienie i barwę naturalnie mętnych soków
      (Mirosława Teleszko, Joanna Kolniak, Jan Oszmiański) ,
      Wartość konsumpcyjna bulw ziemniaka w zależności od odmiany i zabiegu
      odchwaszczania (Dorota Wichrowska, Ilona Rogozińska) ,
      Próba prognozowania wielkości plonu i jakości ziarna jęczmienia browarnego
      metodami SPAD i Bishopa (Katarzyna Kozłowska, Łukasz Szwed,
      Agnieszka Zembold-Guła, Marek Liszewski, Józef Błażewicz) ,
      Wartość słodownicza ziarna jęczmienia w zależności od stanu odżywienia
      roślin azotem (Agnieszka Zembold-Guła, Katarzyna Kozłowska, Łukasz Szwed,
      Józef Błażewicz, Marek Liszewski)
      Wpływ otrąb owsianych na właściwości fizyczne ciasta pszenno-owsianego
      (Małgorzata Kobus, Anna Matuszewska, Alicja Kawka, Jan Michniewicz) ,
      Popularne oleje roślinne a ich zanieczyszczenie wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi oznaczonymi metodą GC-MS
      (Marta Ciecierska, Mieczysław Obiedziński)
      Analiza składu wybranych produktów mlekozastępczych dla niemowląt pod względem zawartości cholesterolu metodą FTIR-ATR
      (Anna Malwina Kamelska, Renata Pietrzak-Fiećko, Krzysztof Brył)
      Właściwości sorpcyjne produktów mlekozastępczych przeznaczonych
      do żywienia niemowląt w wieku 0-4 miesięcy (Millena Ruszkowska)
      Jakość zdrowotna tłuszczu mleka krowiego surowego oraz spożywczego uwarunkowana obecnością insektycydów chloroorganicznych
      (Barbara Felkner, Marika M. Kowalska, Michalina Kotlarska,
      Renata Pietrzak-Fiećko, Zbigniew Borejszo, Stefan S. Smoczyński)
      Wpływ chlorku sodu na właściwości reologiczne i topliwość analogów serów
      topionych z dodatkiem preparatów serwatkowych (Bartosz Sołowiej)
      Wpływ wersenianu sodu na właściwości reologiczne pian otrzymanych
      z różnych preparatów białek serwatkowych (Maciej Nastaj,
      Dominik Szwajgier, Tomasz Czernecki) ,
      Wpływ sonikacji na barwę i wyciek termiczny mięsa PSE (Joanna Stadnik)
      Identyfikowalność produktów żywnościowych na przykładzie niektórych
      produktów mięsnych (Angelika Ziółkowska, Jacek Kijowski) ,
      Zasady walidacji procesu pomiarowego na przykładzie urządzeń
      Miłkoscan i Milko-tester (Marta Białkowska, Anna Tarczyńska)
      Streszczenia....

      Uwagi

      Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu. Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.

      NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
      ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!
      Na Skróty
      dodaj do ulubionych sprzedawców nasz sklep allegro nasze pozostałe aukcje
      Płatności

      Płatności można dokonywać na nasze konto ING Bank Śląski:

      logo ING Bank Śląski

      81 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]5750092 [zasłonięte] 067334

      Koszty Wysyłki
      koszty przesyłki
      Odbiór Osobisty

      Po zakupione towary zapraszamy do naszej siedziby:

      Stadion Olimpijski we Wrocławiu
      Księgarnia w HALI WIELOFUNKCYJNEJ AWF
      Al. J.I. Paderewskiego 35
      51-612 Wrocław

      Przy odbiorze osobistym można zapłacić na miejscu gotówką lub kartą kredytową.

      Kontakt z Nami

      allegro[na]sportowo-medyczna.pl
      Telefon: 071 [zasłonięte] 54
      Gadu-Gadu:

      • Mirek, status:
      • Robert, status:  
      [DANE_EU]5mBtnRT6cfyWsmz926REAFAmj92mH6cQVZJFjAETmEINfTF581xRCHNzUVK/6scGWMFc/1FhcGp9il2w4rhBDpJZhWzTQA/0QlYADZnuTslSgmi+QU8xYEBn0bnaQjSkadSXZ800l91OSN0LtoZsnw==[/DANE_EU]