Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jak to zrobić w kuchni? - Peterson James [nowa]

24-01-2012, 7:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 51.70 zł     
Użytkownik BestselleryPL
numer aukcji: 2009534348
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 12   
Koniec: 19-01-2012 13:22:51
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

Jak to zrobić w kuchni?

Peterson James

Dane:
  • ISBN:978[zasłonięte][zasłonięte]73100
  • liczba stron: 432
  • okładka: miękka
  • wydawnictwo: Vesper
  • wymiary: 164 x 219 mm
  • Data wydania: 2[zasłonięte]011-10
  • Stan produktu: nowy, nieużywany



  • Opis książki:
    "Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie - takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać - ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł - począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską".- James Peterson


    Zobacz nasze pozostałe aukcje

    Dodaj nas do ulubionych sprzedawców

    Zapraszamy serdecznie.