JAJKO W PROSZKU
CENA ZA OPAKOWANIE 10 KG
Wszystkie sprzedawane przez nas produkty pochodzą z najnowszych dostaw i posiadają długi termin przydatności do spożycia.
Najwyższej jakości całe (białko + żółto) jajka w proszku.
Jaja w proszku są powszechnie wykorzystywane w piekarniach cukierniach i gastronomii. Jajko w proszku ma takie same zastosowanie jak jaja świeże jednak jest łatwiejsze w przechowywaniu i transporcie.
Proszek został uzyskany w skutek przetworzenia świeżych jaj. Proces otrzymania proszku jest całkowicie naturalny i przebiega w następujący sposób:
Wybijanie świeżych jaj kurzych -> Filtracja -> Pasteryzacja -> Schładzanie -> Suszenie -> Pakowanie
Proszek w przeciwieństwie do świeżych jaj posiada dłuższy termin przydatności do spożycia oraz nie wymaga transportu chłodniczego. Ponadto jest dużo łatwiejszy do dozowania.
Jaja w proszku wykorzystywane są przy wytwarzaniu: pieczywa, ciast, gofrów, herbatników, makaronów, naleśników, pierogów, majonezu, panierek.
Na innych naszych aukcjach znajdziesz także białko oraz żółtko w proszku.