Jagody Goji w surowej czekoladzie BIo 70g Cocoa Surovital
SuroVital
Organiczna czekolada Cocoa wytworzona z nieprażonego ziarna kakaowca najszlachetniejszego gatunku Criollo. Jest to ręcznie formowana tabliczka wykonana z ekologicznego, nieprażonego ziarna rozcieranego i konszowanego na zimno. Surowa czekolada to zdrowa alternatywa dla smakoszy czekoladowych tabliczek.Surowa czekolada nie zawiera powszechnie stosowanych do produkcji czekolad mlecznych cukru trzcinowego, mleka w proszku oraz licznych konserwantów i innych sztucznych dodatków.
Najważniejszym pierwiastkiem obecnym w surowej czekoladzie jest magnez, pomocny w radzeniu sobie ze stresem. Stężenie tego pierwiastka w surowej czekoladzie przewyższa jego stężenie w każdym innym produkcie czekoladowym.
Kolejnym cennym działaniem surowej czekolady są jej właściwości antyoksydacyjne. Substancje antyoksydacyjne opóźniają starzenie organizmu i wzmacniają układ immunologiczny. Liczba ORAC (ang. Oxygen Radical Absorbance Capacity – zdolność pochłaniania rodników tlenowych) surowej czekolady kształtuje się w granicach 28.000 jednostek, co jest jedną z najwyższych wartości na świecie.
Surowa czekolada jest także bogata w fosfor, nie bez przyczyny nazywany na zachodzie pierwiastkiem piękności. Jest on bowiem odpowiedzialny za zdrowy wygląd naszej skóry, włosów i paznokci.
Związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w dużo większym stężeniu niż w czekoladzie tradycyjnej wpływają na podniesienie poziomów serotoniny w mózgu, odpowiedzialnych za odczucie przyjemności.
Kolejnymi związkiem obecnym w czekoladzie jest flawanol, zapobiegający rozwojowi chorób układu krążenia. Skład: czekolada* 65% (ziarno kakaowca*, cukier palmowy*, masło kakaowe* - zawartość masy kakaowej (60%), jagody goji* 35%.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-09
Wartość odżywcza w 100 g:WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 469kcal/1958kJBIAŁKO - 8,6WĘGLOWODANY - 45,6TŁUSZCZ - 26,01Informacja alergiczna:Może zawierać śladowe ilości orzechów