Skład: organiczne masło kakaowe(RAW), organiczne surowe kakao(RAW), nieprzetworzony cukier palmowy, suszone jagody goji(RAW), sól himalajska, pieprz, wanilia
Pyszna i mega zdrowa przekąska dla wszystkich. Skład mówi sam za siebie - kakao, jagody goji i sól himajska to jedne z najzdrowszych i najbardziej wartościowych produktów. A nieprzetworzony cukier palmowy na pewno nie zaszkodzi tak jak zwykły cukier.
Wspaniała alternatywa dla łasuchów i osób dbających o zdrowie i odporność!
Jagody goji pełną ważną rolę w tradycyjnej medycynie chińskiej - prawie każdy ziołowy specyfik leczący oczy zawiera je w swoim składzie. Jagody goji zwiększają wytrzymałość, stymulują układ odpornościowy, pobudzają, poprawiają krew, osłaniają wątrobę, poprawiają wzrok, opóźniają efekty starzenia, obniżają ciśnienie krwi, mają działanie przeciwutleniające i hipoglikemiczne. Są bogate w aminokwasy (do 5%), polisacharydy, karotenoidy (m. in. zeaksantynę, kryptoksantynę i fysalien), wapń, potas, żelazo, selen, cynk oraz witaminy.
Dlaczego warto i trzeba jeść organiczne surowe kakao?
Kakao w proszku oraz czekolady w sklepach są najczęściej przetworzone z wykorzystaniem „metody holenderskiej”, co oznacza, że produkty te wraz z dodatkiem rozpuszczalników są podgrzewane do temperatury 150oC, niszcząc tym samym większość substancji odżywczych i antyoksydantów. Organiczne surowe kakao w proszku, części lub całe ziarna kakaowca, trzymane w warunkach, gdzie temperatura nigdy nie przekroczyła 45oC , a dzięki temu wszystkie wrażliwe na ciepło witaminy, minerały i antyoksydanty pozostały nietknięte. Surowe ziarna kakaowca są prawdopodobnie największym na świecie skoncentrowanym źródłem antyoksydantów znalezionym w pożywieniu. Zawierają również niezwykle dużo magnezu, który uważa się za minerał, który powszechnie nie dostarczany organizmowi, nawet w zbilansowanej diecie. Dla tych, którzy cierpią na ubytki żelaza miła wiadomością będzie fakt, że jedna mała porcja 28g surowych ziaren kakaowca zapewnia 314% zalecanego dziennego spożycia żelaza. Jeśli to nie wystarcza, dodajmy jeszcze, że surowe ziarna kakaowca mają poziom antyoksydantów (ORAC*) równy 95.500. Innymi słowy, zawierają 14 razy więcej flawonoidów (antyoksydantów) niż czerwone wino i 21 razy więcej niż zielona herbata.
Indeks glikemiczny - 35
GWARANCJA NATYCHMIASTOWEJ WYSYŁKI - TOWAR WYSYŁAMY W CIĄGU 24 GODZIN OD OTRZYMANIA WPŁATY NA KONTO
GWARANCJA NATYCHMIASTOWEJ WYSYŁKI
-
TOWAR WYSYŁAMY W CIĄGU 24 GODZIN OD OTRZYMANIA WPŁATY NA KONTO
ZAPRASZAMY NA NASZE POZOSTAŁE EKOAUKCJE!