suszone Jagody Goji 110g
naturalnie bez konserwantów
Promocja:
100g + 10g gratis
ograniczona ilość
Jagoda goji od wieków zajmuje bardzo ważne miejsce w tradycyjnej chińskiej medycynie. Powszechnie uważano, że jagoda goji ma pozytywny wpływ na pracę nerek, a nerki w medycynie chińskiej powiązane są z siłą życiowa i witalnością.
Jagoda goji jest owocem bardzo delikatnym, gdy są świeże nie powinno się ich dotykać rękami, ponieważ zajdzie rekcja utleniania i jagoda przybierze czarny kolor. Przy zbieraniu strząsa się je na specjalne maty.
Bogactwo witamin, minerałów, aminokwasów i przeciwutleniaczy
Jagody goji to wyjątkowe owoce, które są naturalnym źródłem licznych składników odżywczych, witamin i minerałów.
Zawierają polisacharydy, które wzmacniają system odpornościowy. Są kompletnym źródłem białka.
Zawierają aż 19 różnych aminokwasów, co ważne w tym 8 aminokwasów egzogennych, między innymi izoleucynę oraz tryptofan. Aminokwasy są niezbędne dla organizmu, pełnią ważną funkcję w metabolizmie, są także budulcem białek i mięśni.
Jagoda goji to także źródło karetonoidów, w tym beta karotenu, którego zawiera więcej niż marchew. W goji znajdują się także nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu oraz kwas Omega 6.
Owoc ten to także źródło antyoksydantów, ich wysokie stężenie pomaga w walce z wolnymi rodnikami, a co za tym idzie wpływa na spowolnienie procesu starzenia się organizmu.
Pozytywny wpływ na zdrowie i samopoczucie
Jagoda goji dostarcza organizmowi niezbędne do jego funkcjonowania składniki odżywcze.
Współczesne badania udowodniły, że goji przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi, wzmacnia system immunologiczny, reguluje poziom cukru we krwi.
- Niesiarkowane
- 1. Jakość
- bez konserwantów
- suszone na słońcu