JAGODY GOJI SUSZONE BIO - 100g
OPIS PRODUKTU
Kolcowój pospolity, zwany szkarłatnym, a dokładniej jego owoce - jagody goji spożywane są przez człowieka od tysięcy lat. Według medycyny chińskiej owoc jagody ma zdolność regenerowania wątroby i nerek, łagodzenia dolegliwości ze strony układu oddechowego, a także leczenia niepłodności. Pomaga zwalczyć zmęczenie, poprawia koncentrację,
Eksperci żywieniowi informują, że jagody goji, to najzdrowsze pożywienie na świecie. Zawierają w całe mnóstwo składników odżywczych, witamin i minerałów. Są kompletnym źródłem białka. Zawierają 19 różnych aminokwasów, w tym 8 aminokwasów egzogennych oraz 21 pierwiastków śladowych – między innymi cynk, żelazo, miedź, wapno, german (posiada działanie antyrakowe), selen, fosfor. Jest w nich 3 razy więcej żelaza niż w szpinaku.
Mogą być spożywane zarówno na surowo, jak również stanowić dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów oraz z gorącą wodą (jako herbata ziołowa)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 359 kcal (1515 KJ) kJ / kcal
tłuszcz - 7.10 g
węglowodany - 57.80 g
białko - 12.10 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Jagody goji suszone- składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-07
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Chiny