Witamy w sklepie Eko-Młociny!
JAGODY GOJI SUSZONE 200G
Jagody Goji to ponoć jedne z najcienniejszych owoców świata.
Są bogatym źródłem:
- nienasyconych kwasów tłuszczowych jak kwas linolowy i kwas Omega6
- witamin A, B-1, B-2, C, E
- manganu, cynku, żelaza, miedzi, niklu, chromu, magnezu, wapnia
Regularne spożywanie Jagód Goji:
- pozwala zwalczać negatywne skutki wolnych rodników
- zmniejsza ryzyko występowania groźnych nowotworów i chorób układu krążenia
- opóźnia starzenie się organizmu
- pomaga rozwinąć i wzmocnić układ immunologiczny
- zwalcza dolegliwości bólowe
- przyspiesza spalanie tłuszczów ( poprawia metabolizm komórkowy)
- poprawia widzenie, zapobiega chorobom oczu, m.in katarakcie
- pozwala obniżyć poziom złego cholesterolu
- wzmacnia i wspomaga funkocjonowanie wątroby i nerek
- poprawia potencję i wzmaga doznania seksualne
Jagody Goji:
- zawierają 2 razy więcej antyoksydantów niż czarna jagoda
- posiadają 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcza
- zawierają więcej beta karotenu niż marchewka
- w Jagodach Goji jest 3 razy więcej żelaza niż w szpinaku
Zaleca się zjadać około 70 sztuk dziennie (10-20 g) Jagód Goji.
Dzieci poniżej 10 roku życia powinny spożywać połowę tej ilości.
Jagody Goji możemy dodawać do musli, płatków, jogurtów, wypieków, deserów, duszonych potraw, zup.
Doskonale smakują z kaszą ryżową lub jaglaną.
Jagody Goji można również żuć jako pyszną przekąskę.
|
DATA WAŻNOŚCI
30.08.2015
|
|
WAGA PRODUKTU
200 gr.
|
wartość odżywcza | w 100 g produktu: | Wartość energetyczna (w 100g) | 281 kcal/1192 kJ | Węglowodany | 64 g | Białko | 11,4 g | Tłuszcze | 2,4 g |
|