Jagody Goji 200 g
Jagody Goji - Lycium barbarum, to krzew pnący, na którym wyrastają drogocenne czerwone owoce bardzo bogate w witaminy, antyoksydanty i składniki mineralne, niezbędne do zachowania zdrowia
i sił witalnych. Zioło to pochodzi z górzystych części Chin i posiada tam opinię niezwykle cennego daru natury.
Te niewielkie owoce zawierają m.in. wit. C, A, B1, B2, B6, E; 18 aminokwasów,
8 polisacharydów wzmacniających odporność, 6 monosacharydów, 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT, kwas linolowy /pomocny w odchudzaniu/ i alfa-linolowy, beta-sitosterol oraz inne sterole roślinne),5 karotenoidów, w tym beta-karoten /o wiele więcej niż marchew/ i zeaksantynę, luteinę, likopen i beta-kryptoksantynę, ksantofil,
a także mikroelementy (w tym żelazo /3 razy więcej niż w szpinaku/, cynk, selen, fosfor, german / o właściwościach antyrakowych/, mangan, miedź, nikiel, chrom, magnez, potas, wapń, natrium, kalium, kobalt). Oprócz tego są kompletnym źródłem białka. Bardzo istotne są: luteina i zeaksantyna, której ludzki organizm nie potrafi sam wyprodukować, a dostarczone przez Jagody Goji pomagają chronić oczy przed atakami wolnych rodników i naprawić uszkodzenia przez nie spowodowane. Natomiast np. beta-sisterol zawarty w jagodach ma działanie przeciwzapalne, a także obniża poziom cholesterolu. W procesie starzenia nasze organizmy produkują coraz mniej hormonu wzrostu (HGH – Human Growth Hormone). Jagody Goji- kolcowój to jedyna znana roślina, która stymuluje organizm do naturalnego produkowania tego hormonu. Jagody Goji są w tej chwili najbardziej obiecującym środkiem odżywczym wspierającym zdrowie i nie wyprodukowanym sztucznie.
Milionom fanów na świecie, jagody Goji kojarzą się z Madonną. Bo te rosnące w Tybecie owoce to jeden
z najważniejszych elementów diety Madonny. Goji to najlepszy sposób na zachowanie młodej, jędrnej skóry. Jagody Goji są najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy, czyli substancji zwalczających wolne rodniki, a tym samym spowalniających starzenie się organizmu.
Kraj pochodzenia: Chiny
Termin przydatności do spożycia: 10.11.2016r.