- Duże słodkie owoce
- bardzo mocny antyutleniacz
- Suszone na słońcu
Zawartość opakowania: 1000 g ( 1 kg )
Dawkowanie: osoba dorosła 70 szt. dziennie,
dzieci do lat 10 połowa dawki
Jagody Goji z tegorocznych zbiorów, suszone na słońcu. Bez dodatku siarki
i bez konserwantów. Dbamy o to by nasze jagody były zawsze najwyższej
jakości. Są naturalnie słodkie, ale bez dodatku cukru. Jagody są pakowane
hermetycznie, aby dłużej pozostawały świeże.
Jagody goji zwane również owocami "długowieczności" to najbogatsze w składniki odżywcze
owoce na świecie. Mają wiele cennych składników odżywczych, witamin i minerałów. Jagody
goji są najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy, czyli substancji zwalczających wolne
rodniki, a tym samym spowalniających starzenie się organizmu.
Główne właściwości Jagód Goji:
- są bardzo silnym antyutleniaczem, który blokuje procesy starzenia
się ludzkiego organizmu
- wspomagają regenerację komórek oraz chronią je przed uszkodzeniami
wywołanymi przez wolne rodniki
- wzmacniają odporność i zapobiegają poważnym problemom zdrowotnym
- redukują problemy trawienne, wysoki cholesterol, nadwagę
- posiadają prawie 4 razy więcej antyoksydantów od czarnej jagody
3 razy więcej beta-karotenu niż marchewka i prawie 50 razy więcej
witaminy C niż pomarańcza (szacunkowo 2 500 mg w 100g)
- zawierają naturalną koncentrację zeaksantyny, która pomaga chronić
oczy przed atakami wolnych rodników i naprawia uszkodzenia przez
nie spowodowane
- pomagają zwalczyć alergię i wysypki skórne
- poprawiają nastrój, likwidują zmęczenie i usprawniają pamięć
- mają działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne
- regulują oddech, zwiększają wydolność organizmu, dodają mu
energii witalnej
- zwiększają zdolność do większego wysiłku fizycznego
- wspomagają proces leczenia chorób serca, wątroby, śledziony,
płuc, a także nerek
- oczyszczają organizm z toksyn oraz stymulują produkcję kolagenu,
dzięki czemu zatrzymują wilgoć w skórze i wpływają znacząco na
poprawę jej wyglądu.
Gdy się starzejemy nasze organizmy produkują coraz mniej hormonu wzrostu, który jest
powiązany z procesem starzenia się. Goji to jedyne znane pożywienie, które stymuluje
organizm do naturalnego produkowania tego hormonu.
W jagodach goji jest 3 razy więcej żelaza niż w szpinaku, jest to bogate źródło
karetonoidów, są kompletnym źródłem białka, posiadają 50 razy więcej witaminy C niż
pomarańcza. Mają dużo niezbędnych kwasów tłuszczowych pomocnych przy odchudzaniu, a
beta-sisterol obniża poziom cholesterolu.
Jednak najważniejszą zaletą jagód goji jest to, że zawierają 19 różnych aminokwasów i
21 pierwiastków śladowych m.in. m.in. mangan, miedź, nikiel, chrom, magnez, kalcium,
kobalt, fosfor, wapń, potas, żelazo, selen, cynk oraz witaminy ( A, B1, B2, C, E).
Rodzaj: Jagody Goji
Waga netto: 1,0 kg