Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JAGODY GOJI - 5 kg - SUSZONE NA SŁOŃCU - 5 x 1 kg

04-07-2012, 6:36
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 260 zł      Najwyzsza cena licytacji: 260 zł     
Użytkownik DoktorPelc
numer aukcji: 2439190801
Miejscowość Kraków
Kupiono sztuk: 4    Zostało sztuk: 146    Licytowało: 4    Wyświetleń: 106   
Koniec: 06-07-2012 10:06:06
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dr Pelc - guarana, orzechy piorące

Jagody Goji

WYSOKIEJ JAKOŚCI PRZEZNACZONE NA RYNEK NIEMIECKI

Nowa dostawa z ostatnich zbiorów

licytujesz 5 opakowań 1 kg (łącznie 5kg)


darmowa wysyłka przy wpłacie na konto


termin przydatności to 28.11.2012


STARA CENA 59 zł



jagody goji

Jagody Goji już podbiły Hollywood, teraz czas na Polskę!


"Jakie owoce jada Madonna? - takie pytanie padło niedawno w brytyjskiej edycji teleturnieju "Najsłabsze ogniwo".

Prawidłowa odpowiedź brzmiała: Jagody Goji. Milionom fanów na świecie, goji kojarzą się z Madonną tak jak aerobik z Jane Fondą. Bo te rosnące w Tybecie owoce to jeden z najważniejszych elementów diety Madonny. Goji to najlepszy sposób na zachowanie młodej, jędrnej skóry.

Jagody goji są najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy, czyli substancji zwalczających wolne rodniki, a tym samym spowalniających starzenie się organizmu.

Madonnę stać na najdroższe zabiegi kosmetyczne, ale pielęgnuje ona urodę przede wszystkim poprzez odpowiednie odżywianie się. Nie jest wyjątkiem, bo coraz więcej osób dba o wygląd "od środka". - Dietetyk nie jest już lekarzem ludzi otyłych, lecz tych, którzy chcą dłużej zachować młodość i zdrowie - mówi dr Maria Noszczyk, specjalistka w zakresie medycyny estetycznej."

Zdaniem wielu dietetyków jagody goji to najzdrowsze owoce na świece. Są bogate w mnóstwo składników odżywczych, witamin oraz minerałów.

Zawierają 18 rodzajów aminokwasów, w tym 8 aminokwasów egzogennych (nie produkowanych przez organizm, występujących tylko w jedzeniu) oraz aż 21 pierwiastków śladowych, takich jak: miedź, żelazo, wapno, german, selen, fosfor. Zawartość żelaza jest aż 3 razy wieksza niż w szpinaku.

Jest to najbogatsze źródło karetonoidów, w tym beta karotenu. Zawiera go więcej niż marchewka i jakiekolwiek inne pożywienie na świecie.

W goji znajdują się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu oraz kwas omega 6.

Beta-sisterol zawarty w jagodach ma działanie przeciwzapalne, a także obniża poziom cholesterolu.

Jagody goji zawierają polisacharydy, które wzmacniają system odpornościowy. Naukowcy przypisują zdolności lecznicze i spowalniające proces starzenia jagód goji właśnie polisacharydom.

Gdy się starzejemy nasze organizmy produkują coraz mniej hormonu wzrostu, który jest powiązany z procesem starzenia się. Goji to jedyne znane pożywienie, które stymuluje organizm do naturalnego produkowania tego hormonu.

Jagody Goji zawierają w sobie jedną z najwyższych zawartości antyoksydantów na świecie. Mają ich od 2 do 4 razy więcej niż czarna jagoda.

Luteina i zeaksantyna, której ludzki organizm nie potrafi sam wyprodukować dostarczona w jagodach goji pomaga chronić oczy przed atakami wolnych rodników i naprawić uszkodzenia przez nie spowodowane. Prawdopodobnie ten owoc zawiera największą dostępną obecnie naturalną koncentrację zeaksantyny. W medycynie chińskiej od tysięcy lat polecało się jedzenie jagód goji, aby poprawić wzrok.

W Azji używano goji do regulacji wysokiego stężenia cukru we krwi oraz do leczenia cukrzycy. Pomagają one także oczyścić wątrobę z toksyn. Herbatka przygotowana z jagód goji pomaga na wszelkie problemy trawienne.

Kwasy tłuszczowe i polisacharydy zawarte w jagodach mogą stymulować produkcję kolagenu i zatrzymywać wilgoć, co w rezultacie daje młodziej wyglądającą skórę.

Chińczycy wierzą, że ten owoc może znacząco przedłużyć życie. Wiąże się z tym legenda związana ze słynnym Li Qing Yen, który spopularyzował jagody goji oraz żeń szeń. Mówi się, że żył on 252 lat (1[zasłonięte]678-19) i codziennie spożywał goji.

Jagody Goji zastępują rodzynki, możemy je stosować bezpośrednio lub dodawać do musli, różnych wypieków oraz ciast i deserów. Zaleca się aby osoby dorosłe spożywały ok. 70 szt. dziennie, a dzieci w wieku poniżej 10 lat o połowę mniej.


Należy spożyć do: 28.11.2012

_______________________________________________________________________

STAŁY KOSZT WYSYŁKI KUP WIĘCEJ A ZA WYSYŁKĘ ZAPŁACISZ

JAK ZA 1 KG


PRZY ZAKUPIE 5 KG WYSYŁKA KURIEREM GRATIS


Sprzedaż z ostatniej aukcji: