Jagody Goji
Pyszne i zdrowe! Ich niezwykłe właściwości pomogą Ci zachować zdrowie i witalność na co dzień!

* wspomagają regenerację komórek,
* poprawiają wzrok,
* wspomaga trawienie,
* wykazują działanie antynowotworowe,
* bogate w minerały i aminokwasy,
* zawierają do 500 razy więcej witaminy C niż pomarańcze.

Jagody Goji (Lycuim Barbarum) są uprawiane naturalnie na wzgórzach chińskiego regionu Ningxia. Najlepsze jagody Goji są suszone powietrzem na słońcu (a nie maszynowo). Ten szlachetny sposób suszenia powoduje, że jagody zachowują swoje odżywcze właściwości i jakość. Jagody Goji, które są znane także jako wilcze jagody, jagody kolcowoju, Lycuim Barbarum i Gou Ji Zi są od wieków stosowane w tradycyjnej mongolskiej, tybetańskiej i chińskiej medycynie odżywiania YIN i wzmocnienia funkcjonowania „elementu wody”. Są przepyszne, delikatne, działają wzmacniająco – są wprost przepełnione witalnością. Jagody Goji są bogate w antyoksydanty, dzięki czemu mają właściwości zapobiegające starzeniu się.
Owoce goji ze względu na ogromną zawartość witaminy C, są trzecim na świecie jej naturalnym źródłem zaraz za południowoamerykańskim camu camu oraz australijską śliwką kakadu. W 100 gramach goji znajduje się aż 2500 mg dobroczynnej witaminy.
Te owoce to recepta na długowieczność. W medycynie chińskiej są stosowane jako lek przy chorobach serca, nerek, płuc oraz przy dolegliwościach reumatycznych. Badania przeprowadzone w Chinach oraz Japonii wykazały, że:
* są skuteczne w odtruwania wątroby nawet przy ciężkich zatruciach substancjami chemicznymi
* wzmacniają układ trawienny i reguluje jego pracę
* zwalczają otyłość i wykazują działanie antynowotworowe.
* są środkiem zaradczym na wszelkiego typu alergie i wysypki skórne poprawia nastrój, likwidują zmęczenie i usprawniją pamięć
Jagody mają słodki smak, mogą zastąpić słodycze podawane dziecku.

Zawierają bardzo dużą ilość składników odżywczych, jakie potrzebujemy każdego dnia do poprawnego funkcjonowania:
* węglowodany ( 68% masy suszonych jagód goji stanowią węglowodany)
* białka ( 12% masy suszonych jagód goji stanowią węglowodany)
* tłuszcze ( 10% masy suszonych jagód goji stanowią tłuszcze)
* błonnik ( 10% masy suszonych jagód goji stanowi błonnik)
Owoce goji to bogactwo aż:
* 11 minerałów oraz 22 śladowych minerałów – spożywanie tych jagód zapewnia w 10% dzienne zapotrzebowanie na wapń, 24% na potas, 100% na żelazo, 18% na cynk, 91% na selen, 100%, także na tryptofan, miedź, german, fosfor
* beta-karoten - w ilości większej, niż w marchewce
* polisacharydy – wzmacniają system immunologiczny
* zeaksantyna- substancja antyoksydacyjna, wzmacniająca wzrok
* witamina B1, B2, B6, E oraz jest naturalnym, bogactwem witaminy C.
Jagody te są uznawane za jedno z najbardziej wartościowych, naturalnych pożywień na świecie. Spożywanie goji wspomaga budowę nowych komórek oraz regenerację tych zniszczonych, działa wzmacniająco na stawy i kości, poprawia wzrok dzięki obecność zeaksantyny.
Dorosły powinien zjadać około 70 jagód dziennie, dziecko natomiast około 30. Jagody znakomicie mogą zastąpić rodzynki! Nadają się do ciast, wypieków, jako przekąska czy dodatek do jogurtu czy musli. Idealne dla ludzi żyjących we stresie. U mężczyzn poprawiają płodność i potencję.
Waga do wysyłki: 1,1kg
Nie ryzykuj! Wybierz pełen profesjonalizm.
Przekonaj się jak powinny wyglądać udane zakupy.
Nie wierzysz - zobacz nasze komentarze!
