Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JAGODY GOJI 200g WYSOKA JAKOŚĆ!

19-05-2014, 17:58
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8.50 zł     
Użytkownik kasia1094
numer aukcji: 4256437866
Miejscowość Świdnik
Zostało sztuk: 50    Wyświetleń: 2   
Koniec: 02-06-2014 17:49:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

UWAGA! NAJTANIEJ NA ALLEGRO

 

PRZEDMIOTEM AUKCJI SĄ

Jagody goji

200g

opakowanie i wygląd - jak na zdjęciu poniżej

(zdjęcia oryginalne)

kolor jagód - intensywnie czerwony kolor

suszone na słońcu

CZYSTE + PACHNĄCE = ŚWIEŻE

 

Jagody goji zawierają 18 rodzajów aminokwasów, 21 elementów śladowych, witaminę C, witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, selen, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz wiele innych. Pod względem wartości odżywczych zaszeregowany jest między najbardziej wartościowe owoce naszej planety.

 

Jagody goji zawierają składniki pokarmowe takie jak:

  • 6 podstawowych witamin
  • 11 podstawowych mikroelementów
  • 22 dietetyczne pierwiastki śladowe
  • 18 aminokwasów
  • 8 polisacharydów
  • 6 monosacharydów
  • 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych (niezbędne kwasy tłuszczowe, kwas linolowy i alfa-linolowy, beta-sitosterol oraz inne sterole roślinne).
  • 5 karotenoidów, w tym beta-karoten i zeaksantynę, luteinę, likopen i beta-kryptoksantynę, ksantofil
  • wiele pigmentów fenolowych

oryginalne zdjęcie - takie jagody kupisz na tej aukcji



Jagody goji zawierają także: Wapń (112mg/100g), Potas (1.13 mg/100g), Żelazo (9mg/100g), Cynk (2mg/100g), Selen (50 mikrogramów/100g), Ryboflawinę (1.3mg/100g), Witaminę C (148mg/100g).

 

Jagody goji zawierają także wiele roślinnych substancji chemicznych, takich jak:

 

  • Beta-karoten: 7 mg/100 gramów suszonych owoców.
  • Zeaksantynę: do 200 mg/100 gramów suszonych jagód goji. Do 77% wszystkich karotenoidów obecnych w wilczej jagodzie to zeaksantyna.
  • Polisacharydy: do 31% wagi pulpy.

 

Zastosowanie:

Zlecane są w leczeniu reumatyzmu spowodowanego zimnym i wilgotnym klimatem. Długotrwale stosowanie zapewnia wzmocnienie stawów, kości, wzmacnia system odpornościowy, wyszczupla, opóźnia procesy starzenia, poprawia również witalność, poprawia wzrok, zapewnia długowieczność. Jak wykazały badania, zawarty w jagodach polisacharyd (cukier długołańcuchowy) posiada silne działanie stymulujące na system odpornościowy poprzez zwiększenie poziomu immunoglobulin A (Ig A)- protein immunologicznych, których poziom obniża się wraz wiekiem.

 

Ich spożywanie zalecane jest dzieciom z obniżoną odpornością oraz osobom żyjącym w dużym stresie. Dieta wzbogacona o te owoce pomaga wyregulować pracę serca i ciśnienie krwi oraz hamuje procesy starzenia.

 

P O L E C A M ! ! !