|
JAGODY GOJI
200g
Opis produktu:
Jagody Goji z tegorocznych zbiorów, suszone na słońcu. Bez dodatku siarki i bez konserwantów.
Dbamy o to by nasze jagody były zawsze najwyższej jakości. Są naturalnie słodkie, ale bez dodatku cukru. Jagody są pakowane hermetycznie, aby dłużej pozostawały świeże.
Jagody Goji są bogatym źródłem witamin i aminokwasów oraz minerałów śladowych dlatego uważane są za cudowny środek przedłużający życie. Dodatkowo mają działanie odmładzające komórki i ciało, powstrzymują siwienie i wypadanie włosów.
Podtrzymuje ładniejszy i zdrowszy wygląd skóry, podnosząc zawartość hemoglobiny we krwi utrzymuje piękny i jasny wygląd oczu. Jagody te wspomagają system odpornościowy, odżywiają wątrobę i nerki, poprawiają wzrok poprzez zabezpieczenie komórek gałki ocznej. Ma wpływ na niszczenie oraz neutralizuje działanie wolnych rodników. Wpływają bezpośrednio na pracę trzustki i wątroby dzięki czemu podtrzymują zdrowy cholesterol, kontroluje zawartość tłuszczu, wpływa na przyswajanie węglowodanów, a zarazem obniża zawartość cukru we krwi. Pozytywnie wpływa na ciśnienie krwi oraz na jej cyrkulację w mózgu i naczyniach kapilarnych.
Wartości odżywcze: posiadają 18 aminokwasów, witaminę A, B1, B2, C, E, 21 minerałów śladowych m.in. mangan, cynk, żelazo, miedź, nikiel, chrom magnez, kalcium, natrium, kalium, kobalt, selen, fosfor i germanium.
POSIADAJĄ W SWOIM SKŁADZIE 18 AMINOKWASÓW, WITAMINĘ A, B-1, B-2, C, E
Z MINERAŁÓW ŚLADOWYCH AŻ 21 jak: mangan, cynk, żelazo, miedź, nikiel, chrom, magnez, kalcium, natrium, kalium, kobalt, selen, cadium, fosfor i germanium.
Dawkowanie:
Zawartość:
-
Opakowanie zawiera 200g owoców goji.
Właściwości
Jagody Goji od już wielu lat są stosowane w medycynie naturalnej ze względu na swoje bogactwo w składniki odżywcze i właściwości zdrowotne.
Główne właściwości Jagód Goji:
-
są bardzo silnym antyutleniaczem, który blokuje procesy starzenia się ludzkiego organizmu,
-
wspomagają regenerację komórek oraz chronią jeprzed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki,
-
wzmacniają odporność i zapobiegają poważnym problemom zdrowotnym,
-
redukują problemy trawienne, wysoki cholesterol, nadwagę,
-
posiadają prawie 4 razy więcej antyoksydantów od czarnej jagody, 3 razy więcej beta-karotenu niż marchewka i prawie 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcza (szacunkowo 2 500 mg w 100g),
-
zawierają naturalną koncentrację zeaksantyny, która pomaga chronić oczy przed atakami wolnych rodników i naprawia uszkodzenia przez nie spowodowane,
-
pomagają zwalczyć alergię i wysypki skórne,
-
poprawiają nastrój, likwidują zmęczenie i usprawniają pamięć,
-
mają działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne,
-
regulują oddech, zwiększają wydolność organizmu, dodają mu energii witalnej,
-
zwiększają zdolność do większego wysiłku fizycznego,
-
wspomagają proces leczenia chorób serca, wątroby, śledziony, płuc, a także nerek,
-
oczyszczają organizm z toksyn oraz stymulują produkcję kolagenu, dzięki czemu zatrzymują wilgoć w skórze i wpływają znacząco na poprawę jej wyglądu.
Najważniejsze składniki odzywcze w Jagodach Goji:
-
Witaminy (C, E oraz witaminy z grupy B, przede wszystkim: B1, B2 oraz B6),
-
Aminokwasy (m. in.: izoleucynę i tryptofan),
-
Składniki mineralne (m. in.: cynk, potas, żelazo, miedź, wapń, magnez, chrom, german, selen oraz fosfor),
-
Mikroelementy,
-
Polisacharydy,
-
Monosacharydy,
-
Nienasycone kwasy tłuszczowe (m. in.: kwas omega 6, kwas linolowy i alfa-linolowy, beta-sitosterol oraz inne sterole roślinne),
-
Karotenoidy (likopen, beta-karoten, beta-ksantofil, luteinę, kryptoksantynę oraz zeaksantynę).
|
|