Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JAGODY GOJI 200g - suszone na słońcu OWOCE ŻYCIA

07-07-2014, 19:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 10.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 10.99 zł     
Użytkownik sklep-ekomed
numer aukcji: 4361188240
Miejscowość aleksandrów łódzki
Kupiono sztuk: 17    Licytowało: 6    Wyświetleń: 38   
Koniec: 07-07-2014 19:02:26
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Klika słów Nasze aukcje Dodaj do ulubionych Nasze komentarze Zadaj pytanie Profil Facebook Kontakt

JAGODY GOJI

200g

Opis produktu:

Jagody Goji z tegorocznych zbiorów, suszone na słońcu. Bez dodatku siarki i bez konserwantów.

Dbamy o to by nasze jagody były zawsze najwyższej jakości. Są naturalnie słodkie, ale bez dodatku cukru. Jagody są pakowane hermetycznie, aby dłużej pozostawały świeże.

Jagody Goji są bogatym źródłem witamin i aminokwasów oraz minerałów śladowych dlatego uważane są za cudowny środek przedłużający życie. Dodatkowo mają działanie odmładzające komórki i ciało, powstrzymują siwienie i wypadanie włosów.

Podtrzymuje ładniejszy i zdrowszy wygląd skóry, podnosząc zawartość hemoglobiny we krwi utrzymuje piękny i jasny wygląd oczu. Jagody te wspomagają system odpornościowy, odżywiają wątrobę i nerki, poprawiają wzrok poprzez zabezpieczenie komórek gałki ocznej. Ma wpływ na niszczenie oraz neutralizuje działanie wolnych rodników. Wpływają bezpośrednio na pracę trzustki i wątroby dzięki czemu podtrzymują zdrowy cholesterol, kontroluje zawartość tłuszczu, wpływa na przyswajanie węglowodanów, a zarazem obniża zawartość cukru we krwi. Pozytywnie wpływa na ciśnienie krwi oraz na jej cyrkulację w mózgu i naczyniach kapilarnych.

Wartości odżywcze: posiadają 18 aminokwasów, witaminę A, B1, B2, C, E, 21 minerałów śladowych m.in. mangan, cynk, żelazo, miedź, nikiel, chrom magnez, kalcium, natrium, kalium, kobalt, selen, fosfor i germanium.

POSIADAJĄ W SWOIM SKŁADZIE 18 AMINOKWASÓW, WITAMINĘ A, B-1, B-2, C, E

Z MINERAŁÓW ŚLADOWYCH AŻ 21 jak: mangan, cynk, żelazo, miedź, nikiel, chrom, magnez, kalcium, natrium, kalium, kobalt, selen, cadium, fosfor i germanium.

Dawkowanie:

  • Zaleca się aby osoby dorosłe spożywały ok. 70 g. dziennie, a dzieci w wieku poniżej 10 lat o połowę mniej.

Zawartość:

  • Opakowanie zawiera 200g owoców goji.


    Właściwości

    Jagody Goji od już wielu lat są stosowane w medycynie naturalnej ze względu na swoje bogactwo w składniki odżywcze i właściwości zdrowotne.

    Główne właściwości Jagód Goji:

    • są bardzo silnym antyutleniaczem, który blokuje procesy starzenia się ludzkiego organizmu,

    • wspomagają regenerację komórek oraz chronią jeprzed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki,

    • wzmacniają odporność i zapobiegają poważnym problemom zdrowotnym,

    • redukują problemy trawienne, wysoki cholesterol, nadwagę,

    • posiadają prawie 4 razy więcej antyoksydantów od czarnej jagody, 3 razy więcej beta-karotenu niż marchewka i prawie 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcza (szacunkowo 2 500 mg w 100g),

    • zawierają naturalną koncentrację zeaksantyny, która pomaga chronić oczy przed atakami wolnych rodników i naprawia uszkodzenia przez nie spowodowane,

    • pomagają zwalczyć alergię i wysypki skórne,

    • poprawiają nastrój, likwidują zmęczenie i usprawniają pamięć,

    • mają działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne,

    • regulują oddech, zwiększają wydolność organizmu, dodają mu energii witalnej,

    • zwiększają zdolność do większego wysiłku fizycznego,

    • wspomagają proces leczenia chorób serca, wątroby, śledziony, płuc, a także nerek,

    • oczyszczają organizm z toksyn oraz stymulują produkcję kolagenu, dzięki czemu zatrzymują wilgoć w skórze i wpływają znacząco na poprawę jej wyglądu.


    Najważniejsze składniki odzywcze w Jagodach Goji:

    • Witaminy (C, E oraz witaminy z grupy B, przede wszystkim: B1, B2 oraz B6),

    • Aminokwasy (m. in.: izoleucynę i tryptofan),

    • Składniki mineralne (m. in.: cynk, potas, żelazo, miedź, wapń, magnez, chrom, german, selen oraz fosfor),

    • Mikroelementy,

    • Polisacharydy,

    • Monosacharydy,

    • Nienasycone kwasy tłuszczowe (m. in.: kwas omega 6, kwas linolowy i alfa-linolowy, beta-sitosterol oraz inne sterole roślinne),

    • Karotenoidy (likopen, beta-karoten, beta-ksantofil, luteinę, kryptoksantynę oraz zeaksantynę).