JAGODY GOJI SUSZONE NA SŁOŃCU 500g
świeże , naturalnie słodkie, z tegorocznych zbiorów duże ziarna – typ 380
………………………………………………………………………..
Jagody GOJI nazywane są też "super owocami" lub "owocami długowieczności".
Od tysiącleci uważane są w Azji za jedne z najzdrowszych owoców świata.
- Jagody GOJI są bogatym źródłem witamin A i E, przeciwutleniaczy i błonnika.
Jagody GOJI są bogate w naturalnie występujące minerały takie jak: cynk, wapń, german, selen, fosfor, miedź, żelazo, a także bogate w aminokwasy, izoleucyny i metioniny.
- Badania przeprowadzone w maju 2008 roku przez Journal of Alternative
and Complementary Medicine wykazały, że jagody Goji posiadają właściwości przeciwnowotworowe, neuro-protekcyjne i przeciwutleniające.
Korzyści spożywania JAGÓD GOJI :
- Wspomagają regenerację zniszczonych komórek ciała.
- Opóźniają starzenie się organizmu.
- Wzmacniają układ trawienny i regulują jego pracę.
- Poprawiają funkcjonowanie nerek i wątroby.
- Wzmacniają odporność organizmu na infekcje.
- Wykazują działanie antynowotworowe.
- Zwalczają otyłość.
- Wzmacniają stawy i kości.
- Poprawiają wzrok.
Jagody GOJI zawierają składniki pokarmowe :
- 6 podstawowych witamin A, B1, B2, B6, C oraz dużą dawkę witaminy E
- 11 podstawowych mikroelementów
- 22 dietetyczne pierwiastki śladowe
- 18 aminokwasów przede wszystkim izoleucynę i tryptofan
- 8 polisacharydów
- 6 monosacharydów
- 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych
- 5 karotenoidów, w tym beta-karoten i zeaksantynę, luteinę, likopen i betakryptoksantynę, ksantofil
- wiele pigmentów fenolowych
Jagody GOJI zawierają Wapń (112mg/100g), Potas (1.13mg/100m), Żelazo (9mg/100g), Cynk (2mg/100g), Selen (50 mikrogramów/100g), Ryboflawinę (1.3mg/100g), Witaminę C (148mg/100g) , prócz tego zawierają : beta-karoten, zeaksantynę, polisacharydy
Zastosowanie :
Jagody GOJI uznane są w tradycyjnej medycynie tybetańskiej i chińskiej od ponad 2 tysięcy lat. Stosowane są jako środek tonizujący, lek przy chorobach serca, nerek, płuc oraz przy dolegliwościach reumatycznych, przy schorzeniach wątroby, nerek, do oczyszczania krwi, wzmacniania oczu, mięśni i kości. Jagody GOJI hamują syntezę cholesterolu, zapobiegając przemianom tłuszczowym wątroby, poleca się je jako środek o wielokierunkowym oddziaływaniu, m.in. jako pomoc w schorzeniach wątroby , wzmocnieniu i regulacji pracy układu trawiennego, poprawę ostrości widzenia, wspomaganiu funkcjonowania układu odpornościowego, poprawianiu potencji , wzmocnieniu organizmu , mają korzystny wpływ na ogólną kondycję fizyczną organizmu, opóźniają procesy starzenia.
Jak spożywać owoce GOJI:
- z płatkami śniadaniowymi, owsianką czy jogurtem
- z gorącą wodą lub herbatą ( jako herbatę ziołową)
- można jeść je same
- dodawać do sałatek, ciast itp. możliwości są nieograniczone
Zaleca się spożywać ok. 60-80 sztuk jagód dziennie ( ok 20-40 gram) dla osoby dorosłej. Dla dzieci poniżej 10 lat połowę powyższej ilości.
kraj pochodzenia : CHINY prowincja NINXIA
data ważności : 12.2015
……………………………………………………………………………………………….
Jesteśmy firmą i prowadzimy działalność gospodarczą, co zostało zweryfikowane przez Allegro. Dzięki temu przysługują Państwu prawa konsumenta, a w szczególności prawo do zwrotu towaru w terminie 10 dni od daty zakupu na własny koszt.