Czarne Jagody Suszone 100g PIĄTNICA
Naturalne
świeża dostawa
Charakterystyka
Czarna jagoda (nazwana od ciemnej barwy owoców) rośnie w wielu miejscach na kuli ziemskiej. Czarna jagoda preferuje kwaśne gleby terenów podmokłych, oraz lubi rosnąć na terenach lasów iglastych w bardziej zasadowej glebie Owoc używany w celach medycznych i kulinarnych jest koloru czarno-niebieskiego.
Owoce jagód są źródłem kwasu foliowego, fito estrogenów i flawonoidów. Zawierają mnóstwo błonnika. Neutralizują wolne rodniki, zabijają wirusy i bakterie. Zawierają substancje, uelastyczniają naczynia krwionośne, biorą udział w produkcji czerwonych krwinek skutecznie przeciwdziałając anemii. Jagody poleca się osobom o słabym wzroku, zapobiegają jaskrze i zaćmie. Czarne jagody obniżają poziom „złego” cholesterolu (LDL) i podnoszą poziom „dobrego” (HDL), co minimalizuje zagrożenie miażdżycą naczyń krwionośnych, zaopatrujących serce i mózg w tlen i substancje odżywcze.
Opakowanie
Czarne jagody zapakowane są w torebki foliowe, zgrzewane z atestem spożywczym oznaczone etykietą z nazwą i datą ważności. Gwarancja zachowania świeżości na dłużej.
Zastosowanie
Do sporządzania naparów, odwarów lub do pogryzania. Owoce są znanym i cenionym środkiem przeciwbiegunkowym , przeciwbakteryjnym. Suszone owoce czarnej jagody działają porażająco na pasożyty jelitowe, zwłaszcza owsiki. Odwary z owoców czarnej jagody stosuje się w celu poprawy mikro-krążenia, polepszenia wydolności żylnej kończyn dolnych, a przede wszystkim w leczeniu chorób oczu.
Sposób przyrządzenia naparu: Do przygotowania naparu wystarczy owoce zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok. 10 min. (ok.2 łyżeczek na szklankę) Odwar natomiast przygotowuje się poprzez podgotowanie owoców przez 10-15 minut (ok. 1-2 łyżek stołowych na 0,5 l wody).
GRATIS!
Firmowy produkt do każdego zamówienia powyżej 100zł.