>>Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe<<
Praktyczne stojące opakowanie z zamknięciem ułatwia przechowywanie po otwarciu.
Specjalnie zaprojektowane opakowanie o wysokiej barierowości odporne na działanie na czynników zewnętrznych
Skład: 100% suchego ekstraktu z jagód Acai (4:1, z 4 kg świeżych jagód wyprodukowano 1kg ekstraktu w proszku)
![](http://photos05.redcart.pl/templates/images/description/12319/Image/acai_banner.jpg)
Acai (Euterpe olerace), jest małą, ciemnoczerwoną do czarnego koloru jagodą, która rośnie w kiściach na wysokości ok. 25 metrów na palmie ACAI.
Jagody Acai zaliczane są z punktu ekologicznego i odżywczo-fizjologicznego do najwartościowszych skarbów regionu Amazonii.
Z powodu wyjątkowego zbioru składników w owocach Acai, owoc ten staje się popularny i modny w Europie i na świecie jako SuperFoods
bazując na wysokim udziale składników odżywczych i dużym działaniu antyoxydantów.
Co to jest ORAC ?
Oxygen Radical Absorbance Capacity - jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt
spożywczy. Wg tej metody naukowcy porównali w roku 2004 ok. 100 produktów spożywczych. Acai doszło w roku 2006. Jednostką pomiaru jest Mikromol
Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ). Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników. Acai ma 1027 ORAC. Więcej wykazują tylko niektóre
przyprawy (cynamon, goździki, oregano) i czekolada do pieczenia. Te środki spożywcze są jednak rzadko przez kogoś spożywane w dużych ilościach.
Aby osiągnąć dziennie 7.000 ORAC (wg amerykańskiej FDA aby zneutralizować wolne rodniki) wystarczy spożyć 6,8g ACAI.
Owoc z najwyższą zawartością naturalnych antyoxydantów.
Antyoksydanty
to broń przeciwko wolnym rodnikom, które je neutralizują i zatrzymują ich atak na twoje komórki ciała.
Wolne rodniki są to molekuły tlenu z jednym wolnym elektronem. Przez co są niestabilne i dążą do tego, aby pobrać skądś jeden elektron lub go oddać.
Atakują i uszkadzają pobliskie komórki. Oczywiście w umiarkowanych ilościach są one potrzebne, ale gdy jest ich za dużo są szkodliwe.
Mówi się wtedy o stresie oksydacyjnym. Powoduje on wiele chorób, min. raka, cukrzyce, nadciśnienie, alzheimera i inne choroby zwyrodnieniowe.
Wolne rodnik są, także w dużej mierze odpowiedzialne za starzenie. Im więcej wolnych rodników, tym szybciej się starzejesz.
Jagoda Acai ma 10 razy większą moc antyoksydacyjną niż czerwone winogrona. Zapobiega to wielu chorobą i spowalnia proces starzenia organizmu.
Acai zawiera witaminy B1, B2, B3, witaminy E, C, Fosfor, Wapń, Potas, Żelazo, Białko, nienasycone kwasy tłuszczowe - Omega 6, Omega 9.
Jagody Acai są najbogatszym źródłem kwasu elagowego.
Kwas elagowy jest bardzo silnym antyutleniaczem, posiada potężny potencjał antynowotworowy, ma zdolność hamowania mutacji komórek DNA,
wywołuje obumieranie komórek nowotworowych i ma zdolności blokowania enzymów, powodujących przerzuty komórek nowotworowych.
Kwas elagowy ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe
Acai zawiera następujące składniki:
- AMINOKWASY: jagody Acai zawierają najdoskonalsze połączenie aminokwasów, takich, jak;
tryptofan, leucyna, treonina, izoleucyna, lizyna, metionina, cystyna, fenylanina,
tyrozyna, valina, arginina, histydryna, alanina, kwas glutaminowy, glicyna i inne.
- FITOSTEROLE: beta-sitosterol to najważniejszy sterol roślinny, jaki znaleziono w jagodach Acai.
- ANTYOKSYDANTY: działają ochronnie na komórki, zapobiegając ich uszkodzeniu przez wolne rodniki.
Doskonałe przy odchudzaniu – przyspieszają metabolizm, regulują procesy trawienne, hamują apetyt oraz przyczyniają się do szybszego spalania tkanki tłuszczowej.
Oto zalety Acai Berry, które zaobserwujesz w trakcie regularnego stosowania preparatu:
- utrata wagi,
- podwyższona energia,
- lepsze trawienie,
- poprawa snu,
- lepsze samopoczucie,
- wzmocnienie układu odpornościowego,
- zdrowsza skóra,
- młodzieńczy wygląd,
- detoksyfikacja,
- lepsze krążenie krwi,
- zdrowsze serce
Owoc z najwyższą zawartością naturalnych antyoxydantów.
Sposób użycia:
W zależności od zapotrzebowania, dziennie 4g proszku (1,5 łyżeczki) dodać do musli, jogurtu, dowolnego soku. Wymieszać.
Uwagi:
Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci. Nie przekraczać dziennej zalecanej dawki.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zbilansowanej i zróżnicowanej diety, oraz zdrowego trybu życia
Produkt ten nie jest przeznaczony do leczenia ani zapobiegania jakimkolwiek chorobom.
Kobiety w ciąży, karmiące i osoby przyjmujące leki powinny przed użyciem zasięgnąć porady lekarza.