Jagoda Acai „Euterpe Olerace” z regionów Amazonii podbija serca ludzi
aktywnych fizycznie i umysłowo. Nasz proszek z owoców Acai wyróżnia się
wyjątkowo wysoką zawartością antyoxydantów (substancje chroniące
komórki).
Starannie wybrane i świeżo zebrane owoce jak również perfekcyjny proces
produkcyjny są gwarancją wysokiej wartości odżywczej i najwyższej
jakości proszku Acai.
Jagody Acai mają wyższą zawartość antocyjanów i większy potencjał antyoksydacyjny niż czerwone winogrona.
Jagody Acai są najbogatszym źródłem kwasu elagowego.
Kwas elagowy jest bardzo silnym antyutleniaczem, posiada potężny potencjał antynowotworowy, ma zdolność hamowania mutacji komórek DNA, wywołuje obumieranie komórek nowotworowych i ma zdolności blokowania enzymów, powodujących przerzuty komórek nowotworowych.
Kwas elagowy ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe.
Jagody Acai zawierają następujące składniki:
Fosfor, Wapń, Potas, Białko
WITAMINY: B1, B2, B3, C, E
NIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE: OMEGA 6 i OMEGA 9
AMINOKWASY (najdoskonalsze połączenie): tryptofan,
tyrozyna, leucyna, metionina, treonina, izoleucyna, lizyna, cystyna,
fenylanina, valina, arginina, histydryna, alanina, glicyna i inne
FITOSTEROLE: beta-sitosterol to najważniejszy sterol roślinny, jaki znaleziono w jagodach Acai
ANTYOKSYDANTY: działają ochronnie na komórki, zapobiegając ich uszkodzeniu przez wolne rodniki
Właściwości Acai:
- odmładzające
- przeciwnowotworowe
- oczyszczenie i detoksykacja organizmu
- polepsza pracę układu krążenia
- przyspiesza metabolizm tłuszczu
- zmniejsza poziom cholesterolu
- ochrania prostatę
- zmniejsza objawy alergii
- wzmacnia układ odporności
- poprawia działania układu trawiennego i wydalniczego
- lepsza koncentracja i jasność umysłu
- lepszy sen i regeneracja sił
Kwas elagowy pochodzący z owoców jagodowych wykazuje właściwości przeciwzmarszczkowe.
Składniki: proszek Acai 20:1 (z 20,0 kg świeżych jagód wyprodukowano 1kg ekstraktu (wyciąg) w proszku) , maltodextrina
Jagody Acai |
|
|
|
|
|