|
MOŻNA DZWONIĆ CODZIENNIE DO
GODZ. 21:00 Telefon: 519 [zasłonięte] 058 lub 608 [zasłonięte] 121
|
|
List zwykły do 450g 4,00 zł List zwykły do 950g 6,50 zł
List polecony ekon. do 450g 6,50 zł List polecony prio. do 450g 8,00 zł
List polecony ekon. do 950g 8,00 zł List polecony prio. do 950g 10,00 zł
Paczka poczt. ekon. do 900g 10,50 zł
Paczka poczt. prio. do 900g 12,00 zł
Przesyłka kurierska do 30kg 20,00 zł
Przesyłka pobranie kurier do 30kg 25,00 zł
|
|
Czas realizacji 24 godziny robocze po zaksięgowaniu wpłaty na koncie. Jeżeli jest to przesyłka pobraniowa staram się wysyłać od razu po potwierdzeniu. Jeżeli masz wątpliwości dzwoń lub pisz. KUPUJĄC WIĘCEJ PRZEDMIOTÓW ZA PRZESYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ!!!
KOSZT PRZESYŁKI JEST ZALEŻNY OD WAGI WSZYSTKICH ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW
|
|
JAŁOWIEC ZIARNO OWOC 50 GRAM
|
Jagodami jałowca przyprawia się mięso tych zwierząt, które w naturalnym środowisku często spotykają krzew jałowca, a więc dziczyznę i dzikie ptactwo. Przy czym nie zawsze używa się samych jagód jałowca - częściej są one składnikiem aromatycznej marynaty czy bejcy, którą sporządza się właśnie do dziczyzny, ale także i ryb. Najlepsze jest mięso marynowane w czerwonym winie z dodatkiem ziaren jałowca rozdrobnionych w moździerzu. Dzięki bejcowaniu staje się ono "pulchne" i szybciej mięknie. Do marynaty można również dodać pieprz, goździki i liście laurowe. Ponadto owoce jałowca dobrze komponują się z aromatycznymi ziołami takimi jak tymianek, majeranek i rozmaryn oraz ostrymi warzywami, na przykład cebulą czy czosnkiem. Jałowiec doskonale poprawia smak wołowiny, wieprzowiny czy baraniny przyrządzanych "na dziko".
Ulubionymi dodatkami do tak przygotowywanych mięs są w Polsce konfitury z czerwonej borówki, buraczki oraz surówka z czerwonej kapusty, natomiast klasycznym sosem jest sos jałowcowy. Owoce jałowca są także powszechnie stosowaną przyprawą w wędliniarstwie. To dzięki niemu wszystkie kiełbasy "myśliwskie" uzyskują korzenny, gorzkawo-słodki smak i przyjemny, balsamiczny zapach. Jagody jałowca choć typowe dla terenów słowiańskich znane i cenione są w kuchniach wielu innych regionów. W północnej Francji stosuje się je do pătés, zaś w Niemczech i Alzacji uszlachetniają smak potraw z fasolą, kiszoną kapustą i ogórkami. Skandynawowie przygotowują wykwintne dania z mięsa renifera i jako główną przyprawę stosują wtedy właśnie jagody jałowca. Jałowiec ma również zastosowania w gorzelnictwie. Ze znanych europejskich alkoholi warto wymienić niemiecki Steinhäger, holenderski Jenever oraz wszelkiego rodzaju wysokoprocentowe napoje typu gin.
KRAJ POCHODZENIA: MACEDONIA
DATA WAŻNOŚCI: 30.04.2012
DATA WAŻNOŚCI ZNAJDUJE SIĘ NA ETYKIECIE WYSŁANEJ DO KLIENTA
NA WSZYSTKIE KUPIONE U MNIE TOWARY DOSTAJESZ PARAGON LUB NA ŻYCZENIE FAKTURĘ VAT
PRZESYŁKI W LISTACH WYSYŁAM W KOPERCIE BĄBELKOWEJ
MASZ PEWNOŚĆ ŻE TOWAR POCHODZI Z LEGALNEGO ŹRÓDŁA.
W OFERCIE INNE PRZYPRAWY ORAZ INNE RZECZY POTRZEBNE W TEJ BRANŻY.
|
|