Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JAŁOWIEC MIELONY 50g

30-04-2014, 20:19
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 1.50 zł     
Użytkownik marcinekjur
numer aukcji: 4171029816
Miejscowość Polanka Wielka
Wyświetleń: 2   
Koniec: 30-04-2014, 19:55
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Swojski Wyrob

  KONTAKT PRZEZ ALLEGRO

 [zasłonięte]86748

 608 [zasłonięte] 121

 519 [zasłonięte] 058

MOŻNA DZWONIĆ CODZIENNIE
DO GODZINY  20.00


Wszystkie przedmioty wysyłamy za pośrednictwem

Poczty Polskiej

lub

Kuriera DPD

lub


Przesyłka wysłana Kurierem  dociera do klienta w ciągu 24h

od nadania


Wszelkie płatności należy dokonywać za pośrednictwem  PayU  lub na konto:

54 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2560090 [zasłonięte] 720612

MARCIN JURCZYK
UL.PÓŁNOCNA 85
32-607 POLANKA WIELKA


W razie jakichkolwiek wątpliwości, przed wzięciem udziału w aukcji prosimy zapoznać się z treścią regulaminu dostępnym na stronie O MNIE.

Wszystkie zakupione przedmioty wysyłamy w jednej przesyłce.

JEŻELI MASZ PROBLEM Z WYCENĄ KOSZTU PRZESYŁKI TO NAPISZ DO MNIE A ODPISZĘ JAK NAJSZYBCIEJ

JAŁOWIEC MIELONY 50 GRAM

Jagodami jałowca przyprawia się mięso tych zwierząt, które w naturalnym środowisku często spotykają krzew jałowca, a więc dziczyznę i dzikie ptactwo. Przy czym nie zawsze używa się samych jagód jałowca - częściej są one składnikiem aromatycznej marynaty czy bejcy, którą sporządza się właśnie do dziczyzny, ale także i ryb. Najlepsze jest mięso marynowane w czerwonym winie z dodatkiem ziaren jałowca rozdrobnionych w moździerzu. Dzięki bejcowaniu staje się ono "pulchne" i szybciej mięknie. Do marynaty można również dodać pieprz, goździki i liście laurowe. Ponadto owoce jałowca dobrze komponują się z aromatycznymi ziołami takimi jak tymianek, majeranek i rozmaryn oraz ostrymi warzywami, na przykład cebulą czy czosnkiem. Jałowiec doskonale poprawia smak wołowiny, wieprzowiny czy baraniny przyrządzanych "na dziko".

  Ulubionymi dodatkami do tak przygotowywanych mięs są w Polsce konfitury z czerwonej borówki, buraczki oraz surówka z czerwonej kapusty, natomiast klasycznym sosem jest sos jałowcowy. Owoce jałowca są także powszechnie stosowaną przyprawą w wędliniarstwie. To dzięki niemu wszystkie kiełbasy "myśliwskie" uzyskują korzenny, gorzkawo-słodki smak i przyjemny, balsamiczny zapach. Jagody jałowca choć typowe dla terenów słowiańskich znane i cenione są w kuchniach wielu innych regionów. W północnej Francji stosuje się je do pătés, zaś w Niemczech i Alzacji uszlachetniają smak potraw z fasolą, kiszoną kapustą i ogórkami. Skandynawowie przygotowują wykwintne dania z mięsa renifera i jako główną przyprawę stosują wtedy właśnie jagody jałowca. Jałowiec ma również zastosowania w gorzelnictwie. Ze znanych europejskich alkoholi warto wymienić niemiecki Steinhäger, holenderski Jenever oraz wszelkiego rodzaju wysokoprocentowe napoje typu gin.

  
NIE ZAWIERA GLUTAMINIANU SODU


KRAJ POCHODZENIA MACEDONIA


WSZYSTKIE SPRZEDAWANE PRZEZ NAS PRZYPRAWY MAJĄ DŁUGĄ DATĘ WAŻNOŚCI

WSZYSTKIE PRZYPRAWY ZAPAKOWANE SĄ W WORECZKI I SZCZELNIE ZGRZANE TAK ABY NIE TRACIŁY WALORÓW SMAKOWYCH I ZAPACHOWYCH.

NA ETYKIECIE ZNAJDUJE SIĘ NAZWA PRZYPRAWY, SKŁAD, NUMER PARTII,

KRAJ POCHODZENIA ORAZ DATA PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA.

NA WSZYSTKIE SPRZEDAWANE PRZEZ NAS PRZYPRAWY POSIADAMY ODPOWIEDNIE ŚWIADECTWA JAKOŚCI



WYSYŁKA LISTEM JEST W KOPERCIE BĄBELKOWEJ .


NA WSZYSTKIE KUPIONE U MNIE TOWARY DOSTAJESZ PARAGON LUB NA ŻYCZENIE FAKTURĘ VAT

MASZ PEWNOŚĆ ŻE TOWAR POCHODZI Z LEGALNEGO ŹRÓDŁA.

W OFERCIE PRZYPRAWY ORAZ INNE RZECZY POTRZEBNE W TEJ BRANŻY.

Na naszych pozostałych aukcjach znajdziesz: