Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Język angielski dla zawodu technik gastronomii

03-06-2012, 4:04
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 29.90 zł     
Użytkownik poltax
numer aukcji: 2305393456
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 23   
Koniec: 26-05-2012 15:48:31

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
Kondycja: bez śladów używania
Język: angielski
Zestaw: sama książka
Ćwiczenia: tak, bez klucza
Przeznaczenie: do gimnazjum, do liceum, dla dorosłych,
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Język angielski dla zawodu technik gastronomii

Autor: Tomasz Staniszewski
Wydawca: Perfect
ISBN: 978-83-[zasłonięte]193-1-1
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 54
Oprawa: miękka
Format: 14,8 x 21,0

Wysyłka w ciągu 24 godzin


EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]27193


Język angielski dla zawodu technik gastronomii to:

1. Pozycja, którą można z powodzeniem stosować w samokształceniu, jak i podczas pracy w grupie

2. Słowniczek zawierający terminy i skróty oraz miary masy i objętości używane na co dzień w gastronomii w krajach anglojęzycznych

3. 29 działów tematycznych poświęconych różnym aspektom pracy w zawodzie kucharza, kelnera, kierownika sali restauracyjnej itd.

4. Pozycja, która oprócz interesujących tekstów i specjalistycznego słownictwa zawiera zadania sprawdzające rozumienie


SPIS TREŚCI:

- Kilka podstawowych pojęć
- Posiłek w restauracji-nazwy dań i napojów z przykładami
- Podział produktów spożywczych na kategorie
- Przymiotniki opisujące smak, zapach i konsystencję potraw
- Meble kuchenne i wyposażenie kuchni
- Przybory kuchenne i ich zastosowanie
- Zasady BHP podczas pracy w kuchni
- Nazwy specjalności w zawodzie kucharza
- Hierarchia wśród pracowników w zakładzie gastronomicznym
- Zakres obowiązków pracowników kuchni - słownictwo i zadania
- Obowiązki szefa kuchni-słownictwo
- A working day of a head chef - czytanie z rozumieniem
- Płaca i warunki pracy
- Pracownicy kuchni bez formalnego wykształcenia gastronomicznego i ich obowiązki
- Zawody osób pracujących na sali restauracyjnej i i ch obowiązki
- Uniform kucharza-słownictwo
- Co cechuje dobrego szefa kuchni
- Jakie czynniki wpływają na sukces restauracji
- Jak restauracja funkcjonuje od wewnątrz
- Podział restauracji na kategorie i ich krótka charakterystyka
- Sposoby serwowania potraw: table service, self-service
- Sposoby gotowania - przydatne czasowniki
- Czasowniki opisujące proces przygotowania żywności do spożycia lub gotowania
- Słownictwo: sztućce, naczynia do gotowania i serwowania
- Słownictwo: naczynia, w których pieczemy w piekarniku.
- Jakie informacje powinien zawierać przepis
- Przepis - przykład
- Tworzenie przepisu - zadania
- Ogłoszenie prasowe - hotel Huzar prowadzi rekrutację na stanowisko szefa kuchni
- Podanie o pracę w zawodzie kucharza - przydatne wyrażenia
- Podanie o posadę szefa kuchni, napisane w odpowiedzi na ogłoszenie prasowe - przykład
- Jak wygląda nakrycie stołu dla jednej osoby
- Ocena restauracji hotelowej pod względem jakości obsługi, jakości potraw i wystroju
- Terminy, skróty, miary masy i objętości powszechnie używane w gastronomii


Język angielski dla zawodu technik gastronomii