Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
Kiełki jęczmienia nie są jeszcze zbyt popularne w Polsce, ale miejmy nadzieję, że szybko się to zmieni.
Są doskonałym dodatkiem zarówno do potraw gotowych jak i jako dodatek do na przykład wypieku chleba. Łagodne w smaku również doskonale nadają się jako dodatek do posiłków dla dzieci. Ostrzega się jednak osoby z wrzodami jelit lub żołądka, bowiem nadmierne spożywanie kiełków jęczmienia może spowodować ich podrażnienie.
Zawierają duże ilości kwasu foliowego, potasu i magnezu zatem zdecydowanie dobrze wpływają na układ nerwowy. Ożywiają mózg i poprawiają koncentrację. Polecane są zatem dla osób pracujących umysłowo czy też dla przyszłych mam.
Mają silne właściwości antyoksydacyjne i korzystnie wpływają na układ krążenia. Jak wszystkie kiełki zawierają dużo błonnika i poprawiają procesy przemiany materii.
Kiełki zbóż najlepiej hodować na kiełkownicach typu pionowego, takich jak mała i duża "Wanienka", dostępnych na innych naszych aukcjach.
Nasiona dostępne w naszym sklepie pochodzą z profesjonalnej uprawy, są starannie wyselekcjonowane i pakowane tak by zapewnić najwyższą ich jakość.
Kliknij na zdjęcie, aby powiększyć