Jądra pestki moreli gorzkie BIO 100g wit.B17
Pestki moreli są bardzo pożywne i bogate w naturalne substancje takie jak: amigdalina, witaminy B17. Pestki moreli są skutecznym i naturalnym lekiem anty-nowotworowym
Pestki moreli pochodzą z kontrolowanego rolnictwa ekologicznego w Turcji
.
PRODUKT BIO
bez konserwantów, niesiarkowane, produkt rolnictwa ekologicznego
Kraj pochodzenia: Turcja Zawartość opakowania: 100 g
Pestki moreli gorzkie BIO – pomagają w walce z nowotworami w łatwy i całkowicie naturalny sposób.
Pestki są bardzo pożywne i zawierają między innymi witaminy B17, amigdalinę - która składa się z czterech części. Pierwsze dwa należą do grupy glukozy, trzeci jest benzaldehyd, a czwarty jest cyjanek.
Wielu ludzi uważa, że cyjanek jest niebezpieczną trucizną, ale prawda jest taka, że ta substancja jest trucizną dla organizmu tylko wtedy, gdy występuje w postaci wolnej cząsteczki (nie powiązane z innymi formacje cząsteczkowe).W pestkach moreli substancja jest całkowicie bezpieczna, ponieważ witamina B17 wiąże się z nim i praktycznie cyjanek jest zablokowany jako część innej cząsteczki. Normalne ludzkie komórki dodatkowo zawierają enzym, który jest zdolny do wychwytywania cząsteczek wolnych cyjanków i zmiany w nieszkodliwy.
Reakcja chemiczna z cyjankiem zmienia go w obojętny związek, który jest następnie wydalany przez nerki bez uszkadzania normalnych komórek a komórki nowotworowe,. Dzieję się tak dlatego, że zdrowe komórki poprzez fermentację cukrów i uniknięcie metabolizmu w obecności tlenu są w stanie zmienić go w obojętny związek. Komórki nowotworowe zawierają enzym, którego nie posadają komórki zdrowe - beta-glukozydazy. Enzym ten jest odpowiedzialny za uwalnianie cząsteczek amigdaliny, które uwalniając toksyczną moc, zabijają komórki nowotworowe - Beta-glukozydazy - powodując ich samozniszczenie.
Zalecane dawkowanie przez UE to 1-2 pestki moreli dziennie.