Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jądra Pestek Moreli - 100 g

24-01-2014, 13:24
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Użytkownik smakinatury_eu
numer aukcji: 3828535618
Miejscowość Siemianowice Śląskie
Wyświetleń: 8   
Koniec: 24-01-2014 13:04:21
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt
Smaki Natury
ul. Krupanka 83
41-100 Siemianowice Śląskie, Poland
Nip:
643[zasłonięte]176-31

Nr konta ING Bank Śląski S.A.:
65 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2140023 [zasłonięte] 694293

Obsługa zamówień:
[zasłonięte]@smakinatury.eu
tel. 32 20 10 563
tel. 728 [zasłonięte] 193


Reklamacje:
[zasłonięte]@riana.pl
tel. 728 [zasłonięte] 192
Kontakt
1. wysyłki realizujemy od poniedziałku do piatku poprzez firmę kurierską K-ex

2. przesyłka nadawana jest w ciągu 24 godzin od zaksięgowania wpłaty na konto, a w przypadku przesyłki pobra- niowej przesyłka wysyłana jest również w ciągu 24 godzin.

3. dane do przesyłki pobierane są
z formularza opcji dostawy

4. koszty przesyłki uzależnione są od formy płatności:
- przedpłata - 13zł
- pobranie - 18zł
Kontakt
Przed złożeniem zamówienia zapraszamy do zapoznania się z regulaminem, którego pełna treść znajduje się tu (kliknij)
Witamy
'Smaki Natury' to sklep, który stworzyliśmy aby zaspokoić smaki i gusta najbardziej wymagających klientów. Oferujemy bogaty i wyszukany asortyment przypraw,kaw i herbat o najwyższej jakości. Produkty nasze nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników i konserwantów. Współpracujemy z bezpośrednimi sprawdzonymi importerami. Staramy się w sposób jasny, pełny i rzetelny dokonywać opisów oferowanych produktów.


Witamy


Jądra Pestek Moreli - 100 g


Najbardziej zasobnym źródłem witaminy B 17(amigdalina, amygdalin, letril, laetrile) są jądra pestek moreli. Jadra pestek moreli dostarczają również wiele minerałów, a w szczególności magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem są źródłem witaminy B15 i kwasu salicylowego, który wykazuje działanie bakteriobójcze.


Niestety nasza współczesna zachodnia, rafinowana dieta jest bardzo uboga w witaminę B17. Z pomocą przychodzi do nas przyroda. Największe stężenie amigdaliny możemy znaleźć właśnie w pestkach moreli, następnie brzoskwiń, nektaryn i śliwek. Dzięki spożywaniu pestek tych owoców możemy w szybki i łatwy sposób dostarczyć organizmowi niezbędnych składników. Szczególnie współczesne pokolenie narażone jest na silne niedobory tej witaminy.



Lecznicze działanie witaminy B17 opisano już ponad 5000 lat temu w egipskich papirusach, proponując użycie wody migdałowej do leczenia raka skóry. Podobne zapiski o stosowaniu gorzkich migdałów pochodzą z Chin sprzed 4500 lat. W nowożytnej medycynie pierwsze informacje na temat działania wit. B 17 pojawiły się dzięki pracom biochemika nazwiskiem dr Ernst T. Krebs. Dzięki badaniom dr Krebs'a wiemy o tym, że witamina B 17 skutecznie leczy raka. Całość jego badań wskazuje na fakt, że rak jest po prostu skutkiem niedoboru witaminy B 17. Niestety ogromne ilości tej witaminy zostały usunięte z naszej chemizowanej, sterylnej żywności.


W przypadku raka zastąpienie utraconej witaminy B 17 w naszym codziennym pożywieniu mogłoby przyczynić się do większej efektywności innych alternatywnych metod leczenia. Spożywanie określonych ilości jąder pestek moreli ma działanie profilaktyczne w przypadku chorób nowotworowych.



Witamina B17, amigdalina albo letril – to trzy różne nazwy tej samej naturalnej substancji. Zatem kiedy letril dostanie się do ludzkiego organizmu, rozchodzi się do wszystkich komórek zdrowych i chorych. Z tym, że w zdrowych komórkach zamienia się w glukozę, a w rakowej uwalnia cyjanek (kwas pruski) oraz aldehyd benzoesowy. Te dwie substancje niszczą komórkę rakową i tylko ją, a o to właśnie chodzi. Natura w doskonały sposób zabezpieczyła nas przed kwasem pruskim zawartym w pestkach owoców.

Zalety:

- gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych.
- wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie.
- jądra pestek moreli dostarczają wiele minerałów a szczególnie dużo magnezu.
- oprócz B17 są źródłem witaminy B15 i kwasu salicylowego
- Nie są genetycznie zmodyfikowane
- Nie są używane środki chemiczne, konserwanty i polepszacze zapachowe
- Nie stosowano nawozów
- suszone w sposób naturalny
- jądra pestek moreli sprzedawane przez naszą firmę posiadają certyfikaty


Stosowanie:
Naturalna żywność powinna być spożywana w racjonalnych ilościach. Spożycie zbyt wielu jąder może spowodować nieprzyjemne skutki uboczne. Spożycie dwóch jąder pestek moreli dziennie uważa się za wystarczającą ilość w profilaktyce raka. Pestki moreli zawierają kwas pruski.

Przechowywanie:
-w miejscu niedostępnym dla dzieci
- w suchym i chłodnym pomieszczeniu

Sprzedawane po 100 g