Jądra pestek moreli 1000g / 1kg
Są najbardziej zasobnym źródłem witaminy B 17(amigdalina, amygdalin, letril, laetrile) są jądra pestek moreli. Jadra pestek moreli dostarczają również wiele minerałów, a w szczególności magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem są źródłem witaminy B15 i kwasu salicylowego, który wykazuje działanie bakteriobójcze.
- gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych.
- wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie.
- jądra pestek moreli dostarczają wiele minerałów a szczególnie dużo magnezu.
- oprócz B17 są źródłem witaminy B15 i kwasu salicylowego
- Nie są genetycznie zmodyfikowane
- Nie są używane środki chemiczne, konserwanty i polepszacze zapachowe
- Nie stosowano nawozów
- suszone w sposób naturalny
- jądra pestek moreli sprzedawane przez naszą firmę posiadają certyfikaty
Stosowanie
Profilaktycznie zażywać 2-3 pestki moreli dziennie (zawiera kwas pruski pochodzenia naturalnego)
UWAGA!!!
Zawarty w pestkach moreli kwas cyjanowodorowy może prowadzić do zatruć. Zalecana przez Unię Europejską dzienna dopuszczalna ilość pestek moreli, które można spożyć bez nieprzyjemnych efektów ubocznych, wynosi dwie - trzy sztuki. Produkt należy przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.