Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Izolowana wędzarnia elektryczna Thermowind Thw1504

13-05-2015, 6:49
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 1 380 zł     
Użytkownik ekoboss
numer aukcji: 5321569900
Miejscowość Bytom
Zostało sztuk: 10    Wyświetleń: 85   
Koniec: 13-05-2015 06:54:28

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 35.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wędzarnia, Wędzarka nierdzewna 

THERMOWIND THW 1504

ELEKTRYCZNA z WYTWORNICĄ DYMU

(Wzór chroniony w Urzędzie Patentowym)

 

Zaprojektowana i wykonana w Polsce z stali nierdzewnej 0,8 mm (odpowiednik wytrzymałościowy zwykłej blachy stalowej o grubości 1,6 mm) odpornej na temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne. 

Koszt 1 godziny wędzenia około 0,70 zł (energia i zrębki).

Wędzarnia służy do wędzenia na zimno i ciepło serów, ryb i wędlin.

Zrębki mogą posiadać różną granulację, uwalniając dym ulegają całkowitemu spopieleniu.

 

Wyposażenie:

 

Wytwornica dymu z regulacją ilości wytwarzanego dymu 

Grzałka główna pozwalająca na wędzenie także w zimie

Komin z zasuwą do regulacji gęstości dymu

Regulator temperatury wędzenia

izolowane ściany boczne, tył, drzwi oraz pokrywa

2 aluminiowe siatki do wędzenia na poziomo (ryby, sery, ..) z możliwością zmiany położenia.

5 pręty do zawieszania wędzonych potraw.

Termometr

Taca ociekowa na spływający tłuszcz.

Uchwyty do transportu

Zrębki wędzarnicze 4 litry

 

Dane techniczne:

 

Masa 29 kg

Objętość komory wędzarniczej 81 l.

Wymiary komory wędzarniczej (nad tacą ociekową) 32,5x31,5x81 cm

Wymiary gabarytowe (z kominem i wytwornicą) 50,5x37x128 cm

Moc grzałki głównej 1800W

Moc grzałki wytwornicy 150W

 

Kontakt:


[zasłonięte]@piecaku.pl

Tel. 790 [zasłonięte] 415

pon-sob 8.00-18.00

 

Konto:


89 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]6340090 [zasłonięte] 764255 (ING Bank Śląski S.A.) 

 

Wysyłki tylko wtorki i czwartki po wcześniejszej wpłacie lub za pobraniem.

 

Model THW1501 THW1502 THW1503 THW1504 THW1505
Elektryczna V V V V V
Możliwość wędzenia zimno / ciepło V V V V V
Możliwość osuszania V V V V V
Wytwornica dymu 6 godz. V V V V V
Pojemność wytwornicy l 1.2 1.2 1.2 1.2 1.2
Iozlacja korek 7mm O O V V V
Wymiary komory cm
wysokość ponad tacą 55 80 54 79 79
szerokość 34.5 34.5 52.5 32.5 52.5
głębokość 33 33 31.5 31.5 31.5
Pojemność l ok.. 63 91 89 81 131
Masa wsadu kg* 10 14 14 13 20
Wymiary gabarytowe cm
wysokość bez komina 76 101 76 101 101
wysokość z kominem 103 128 103 128 128
szerokość z wytwornicą 50.5 50.5 69 50.5 69
głębokość 37 37 37 37 37
Materiał stal nierdzewna 0,8 mm V V V V V
Nierdzewne pręty wędzarnicze 3 5 3 5 5
Aluminiowe siatki do wędzenia na poziomo 2 2 2 2 2
Wyjmowana aluminowa taca ociekowa V V V V V
Zasuwa ciągu komina V V V V V
Termometr V V V V V
Grzałka komory z termostatem 1800W V V V V V
Grzałka wytwornicy 150W V V V V V
Gwarancja 24 miesiące V V V V V
Zrębki startowe 4 litry V V V V V
Stosowania zrębków różnej granulacji V V V V V
Możliwość regulacji ilośći dymu V V V V V
Masa kg (bez zrębków) 15.5 18 28 29 34
Wymiary opakowania cm 40x40x82 40x40x108 60x40x82 40x40x108 60x40x108

 

Jak to działa:


Wytwornica zasypywana jest zrębkami wędzarniczymi. Zrębki te to wióry uzyskiwane z obróbki drzew liściastych. Zatrzymują się one na ruszcie umieszczonym w dolnej części wytwornicy. W celu rozżarzenia zrębków załączana zostaje grzałka wytwornicy. Po zamknięciu pokrywy i odczekaniu ok. 5-10 minut zrębki zaczynają się żarzyć na powierzchni rusztu i wydzielają dym, który wydostaje się do komory wędzarniczej. W tym momencie grzałka może zostać wyłączona, ponieważ proces żarzenia będzie się utrzymywał samoczynnie. Otwieranie i zamykanie szuflady pozwala na regulację dopływu tlenu i w związku z tym na ilość wytwarzanego dymu.

Wytwornica od tego momentu będzie wytwarzała dym potrzebny do procesu wędzenia. Spalone (spopielone) zrębki będą opadały do szuflady. W zależności od zrębek, warunków atmosferycznych, intensywności dymu, jeden zasobnik wystarcza na około 6 godzin wędzenia. Urządzenie jest proste w obsłudze i nadaje się dla doświadczonych użytkowników jak i dla osób rozpoczynających przygodę z wędzeniem.

Niezależnie od wytwarzania i regulacji gęstości gęstości czy ilości dymu, dodatkowo za pomocą pokrętła możliwa jest regulacja temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Za pomocą przysłony komina w górnej części wędzarni możliwa jest regulacją ciągu kominowego.