ISO SOY
750g
DIETA PROTEINOWA WZMOCNIONA L-KARNITYNĄ
Z DODATKIEM WITAMIN I MINERAŁÓW
ZAWARTOŚĆ 90% NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI IZOLATU BIAŁKA
NIE DAJ SIĘ OSZUKAĆ, ZWRÓĆ UWAGĘ NA SKŁAD!
ŚWIETNE SMAKI: TRUSKAWKOWY, CZEKOLADOWY, WANILIOWY, MALINOWY
BEZ DODATKU CUKRU
Iso Soy to wysokiej jakości, izolat białka sojowego wytwarzany z niemodyfikowanych genetycznie nasion soi (non-GMO). Izolat białka sojowego jest kompletnym białkiem, które posiada w swoim składzie wszystkie niezbędne aminokwasy, w tym bardzo wysokie stężenie glutaminy, argininy oraz aminokwasów rozgałęzionych BCAA.
Iso Soy ma bardzo niską zawartość tłuszczu, cholesterolu i laktozy. Jest zalecany dla osób z nietolerancją laktozy i może być stosowany jako zastępca mięsa. Iso Soy to sposób, aby uzyskać wysokiej jakości białka bez udziału produktów pochodzenia zwierzęcego w diecie. Ma znakomity smak i wpływa pozytywnie na zdrowie. To idealne białko podczas diety nisko węglowodanowej!
Jego cenne składniki zawierają saponiny, fitosterole i izoflawony. Są to najbardziej wartościowe składniki białka sojowego! Przybliżmy bardziej ich działanie.
Saponiny wspierają zdrowie układu immunologicznego i łączą się z cholesterolem, aby zmniejszyć jego wchłanianie do organizmu przez jelito cienkie.
Fitosterole mają również wpływ, na utrzymanie zdrowego poziomu cholesterolu.
Izoflawony (genisteina i daidzeina), są nie tylko silnymi antyoksydantami, ale wykazują pozytywne korzyści dla zdrowia zarówno mężczyzn jak i kobiet.
Wszyscy zdajemy sobie sprawę z wysokiej wartości biologicznej soi, jednak zaawansowana technologia filtracji ma tu największy wpływ na jej jakość. Izolat białka sojowego poprzez proces usunięcia tłuszczów i węglowodanów, osiąga stężenie około 90% białka.
Zawiera wszystkie najpotrzebniejsze składniki niezbędne podczas diety:
-
WITAMINA C
-
WITAMINA B3
-
WITAMINA B5
-
WITAMINA B6
-
WITAMINA B1
-
WITAMINA B12
-
WAPŃ
-
MAGNEZ
-
INOZYTOL
-
CHLOREK POTASU
-
L-KARNITYNA
Witamina C - potrzebna jest do produkcji kolagenu w tkance łącznej. Włókna te są wszechobecne w organizmie i zapewniają mu stabilną lecz giętką strukturę. Witamina C jest uwikłana w syntezie dopaminy, noradrenaliny i adrenaliny w układzie nerwowym lub gruczołach nadnerczowych. Witamina C jest również potrzebna w syntezie karnityny, bardzo ważnej dla transferu energii oraz pomaga w spalaniu tłuszczu. Jest również silnym przeciwutleniaczem. Organizm nie odkłada witaminy C, z tego powodu wymagany jest jej stały udział w pożywieniu.
Wapń - niezwykle istotny minerał będący podstawowym składnikiem szkieletu, zębów, ścięgien i jąder komórek. Jest niezbędny dla procesu krzepnięcia krwi, dobrego funkcjonowania układu nerwowego, zmniejszania intensywności niektórych reakcji alergicznych, poprawienia zdolności przeciwbakteryjnych białych krwinek, aktywizacji pewnych procesów metabolicznych, stymulacji wydzieliny gastrycznej i rytmu serca, właściwego spożytkowania żelaza i witaminy B12.
Witamina B3 jest ważnym czynnikiem odżywiania, ponieważ bierze aktywny udział w metabolizmie białek, węglowodanów i tłuszczów, a więc w pełnym metabolizmie organizmu. Posiada ona również istotne znaczenie dla ciała, wykazuje działanie rozszerzające naczynia skóry, sprzyja dobremu funkcjonowaniu centralnego układu nerwowego, pobudza wydzielinę gastryczną, zwiększa glikemię, obniża poziom cholesterolu, podtrzymuje zdrowie skóry i tkanek układu pokarmowego, ułatwia cyrkulację mózgową, obniża ciśnienie tętnicze, stymuluję wydzielanie gastryczne i usuwanie żółci, ułatwia przyswajanie żelaza.
Magnez, obok wapnia i fosforu, jest minerałem przyczyniającym się do ukształtowania zębów i kości. Bierze udział w kontroli pobudliwości, reguluje równowagę wapniową, pomaga w funkcjonowaniu mięśnia sercowego i mózgu. Badania wykazują, że wzmacnia reakcje obronne organizmu na infekcje, opóźnia procesy starzenia, łagodzi bóle i aktywizuje układ neuromięśniowy.
Witamina B5 odgrywa rolę w metabolizmie komórek. Razem z pozostałymi witaminami przyczynia się do wdrażania energii dostarczanej przez węglowodany, tłuszcze i białka, która służy procesom życiowym. Uczestniczy w zachowaniu zdrowia układu trawiennego i wątroby. Stymuluje funkcjonowanie różnych gruczołów i zwiększa produkcję gruczołów nadnercza. Jest nieodzowna dla kondycji zdrowotnej nerwów, skóry i gruczołów. Zwiększa również wytrzymałość na stres, przyczynia się do powstawania hormonów i przeciwciał, bierze udział w procesach wzrostowych, w zapobieganiu zapalenia skóry i właściwym wykorzystywaniu choliny.
Witamina B6 spełnia ważną funkcję w produkcji hemoglobiny, w metabolizmie protein, węglowodanów i tłuszczów (szczególnie egzogennych kwasów tłuszczowych), będąc jednocześnie stymulantem mięśniowym. Wpływa korzystnie na skórę oraz na proces wzrastania i prokreacji (rozmnażania). Bierze również istotny udział w dobrym funkcjonowaniu układu nerwowego i szpiku kości. Uczestniczy w wytwarzaniu czerwonych krwinek i przeciwciał, w równowadze między sodem a potasem, układu mięśniowego i kostnego, w metabolizmie cholesterolu zapobiegając jego odkładaniu się na wewnętrznych ściankach tętnic (co może powodować miażdżycę).
Witamina B1 jest ważna w metabolizmie białek i węglowodanów oraz w prawidłowym funkcjonowaniu centralnego i odśrodkowego układu nerwowego. Wpływa na zdrowie układu trawiennego i gruczołów wydzielania wewnętrznego, uczestniczy w procesach wzrostowych i w jelitowej absorpcji tłuszczów.
Witamina B12 jest idealnym środkiem na wzrost. Jej niedostatek w pożywieniu prowadzi do poważnych schorzeń. Oprócz tego spełnia poważną rolę w ochronie komórek wątrobianych dzięki właściwości zablokowania odkładania tłuszczu w wątrobie. Uważa się, że jest w miarę skuteczna również w chorobach przed nowotworowych jak i nowotworowych.
L-karnityna jest aminokwasem syntetyzowanym w wątrobie i nerkach.. Jest zalecana dla osób z problemami przewodnictwa nerwowo-mięśniowego, mięśni i krążenia. Działa jak energetyzer Redukuje tkankę tłuszczową i poprawia sprawność fizyczną. Ma pozytywny wpływ na serce. Obniża stężenie triglicerydów i zwiększa stężenie dobrego cholesterolu HDL. Stwierdzono również, że L-karnityna ma właściwości przeciwutleniające. Acetylo-L-karnityna, pochodna karnityny okazała się być skuteczna w neuroprotekcji (nowatorskiej metodzie chroniącej przed udarem mózgu).
Skład: Isolated soy protein, vitamin premix, L-carnitine, cocoa powder (for chocolate flavor), artificial flavors, carmine (for strawberry flavor), sucralose, acesulfame potassium.
Stosowanie: wymieszać 1 miarkę (25g) z 300ml wody lub mleka. Serwowane po treningu, rano lub w każdej chwili w ciągu dnia, aby pokryć dzienne zapotrzebowanie na białko.
Smaki: czekoladowy, truskawkowy, waniliowy, malinowy.
Opakowanie: 750g