Witamy serdecznie na naszej aukcji.
Mamy nadzieję, że nasze wieloletnie doświadczenie będzie bardzo przydatne dla Państwa.
Gorąco zachęcamy do zapoznania się z naszą oferta..
Drożdże IOC BAYANUS nastawy gorzelnicze.
Aktywne drożdże winiarskie.
IOC BAYANUS SACCHAROMYCES CEREVISIAE BAYANUS.
Francuski szczep najczęściej używany do fermentacji głownej jak również do wtórnej fermentacji.
Używanie do produkcji win białych i czerwonych zachowując jednocześnie charakterystykę owoców.
Stosowane do fermentacji nastawów cukrowych na owocach lub zbożach.
Zapewniają szybką i całkowitą przemianę cukru bez nieporządanych związków ubocznych.
STOSOWANE DO:
· Fermentacji głownej,
· Fermentacji w niskiej temperaturze
· Wznowienia, pobudzenia wolnej i zastałej fermentacji (restart)
WYDAJNOŚĆ ALKOHOLU.
· 1% alkoholu otrzymuje się z 16g cukru.
· Wysoka odporność na alkohol do 17,5%
· Niski poziom wytwarzania alkoholi wyższych.
· Bardzo niskie formowanie się piany.
· Temperatura 14-33°C. Optymalna 22-28°C.
STOSOWANIE.
Do fermentacji głównej dla win moszczu owocowego.
· Wina białe 10g / 50l
· Wina czerwone 10-15g / 50l
· Wznowienie fermentacji 25-30g / 50l
· Rehydratacja.
Suche drożdże rozpuścić w osłodzonej ciepłej wodzie w temperaturze 30-35 °C w ilości 10:1.
Czas rehydratacji drożdży 15-20 min.
Wymieszać i dodać do zbiornika.
Waga netto opakowania 10±1g
WPŁATA NA KONTO BANKOWE LUB PŁACĘ ALLEGRO:
Przy wpłacie na konto LIST POLECONY (0g-50g) koszt wysyłki 1-3 szt:
ekonomiczny 4,50 zł
priorytetowa 5,70 zł
Przy wpłacie na konto LIST POLECONY (50g-100g) koszt wysyłki 4-7 szt:
ekonomiczny 4,50 zł
priorytetowa 5,70 zł
Przy wpłacie na konto LIST POLECONY (100g-350g) koszt wysyłki 8-28szt:
ekonomiczny 4,50 zł
priorytetowa 5,70 zł
ZA POBRANIEM PŁATNE U LISTONOSZA LUB KURIERA
Koszt przesyłki za pobraniem 1-40 szt: (do 0,5kg)
ekonomiczna 10,50zł
priorytetowa 13,50zł
Dziękujemy i zapraszamy do odwiedzenia naszych pozostałych aukcji.