Inulina Bio Planet pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Proponujemy inulinę przede wszystkim jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie.
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Skład:
inulina* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 389 kcal (1651 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 0.50 g
węglowodany - 96.00 g
białko - 0.00 g
Informacja alergiczna Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
UE zalecaja spożywanie do 20g inuliny dziennie. Jest to spowodowane możliwym lekkim działaniem przeczyszczającym, zwłaszcza dla "nieprzyzwyczajonych" jelit.
Waga: 250g
Data ważności :03,2017