Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Inulina Błonnik z AGAWY (agawa) Odchudzanie BATOM

20-08-2014, 6:47
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 16.55 zł     
Użytkownik SwojskaPiwniczka
numer aukcji: 4442160284
Miejscowość Wadowice
Zostało sztuk: 20    Wyświetleń: 20   
Koniec: 20-08-2014 06:48:41

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 0.35 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

logo
Strona o mnie| Moje Aukcje| Komentarze           
  Kontakt  
Telefon: +48 [zasłonięte]816067,
Telefon: +48 [zasłonięte]232691
Email: [zasłonięte]@swojskapiwniczka.pl

 Właściciel sklepu: Żaneta Wenda "ProWend.com"
ul, Młyńska 64 34-100 Wadowice
NIP: 551[zasłonięte]234-07
REGON 122[zasłonięte]483

Nr rachunku bankowego Bank Pekao 881[zasłonięte]419711[zasłonięte]01048[zasłonięte]195
Inulina - błonnik z Agawy - prebiotyk 250g

InulinaBatom pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (bulwy). Jest rozpuszczalnym błonnikiem, uznawanym za naturalny prebiotyk. Prebiotyki stymulują rozwój naturalnej, korzystnej mikroflory bakteryjnej w układzie pokarmowym. Proponujemy inulinę Batom przede wszystkim jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Właściwości zdrowotne inuliny to: zwiększanie absorbcji magnezu, żelaza, i wapnia przez układ pokarmowy, poprawa metabolizmu tłuszczy (szczegónie u kobiet w czasie i po menopauzie), obniżenie wartości energetycznej spożywanych pokarmów, stymulacja rozwoju korzystnej mikroflory jelitowej, regulacja poziomu cukru u osób chorych na cukrzycę typu II.

Inulina jest łagodnie słodka w smaku, posiada mniej więcej 1/10 słodyczy cukru. Jej indeks glikemiczny wynosi 14, a kaloryczność 1.6 kcal/g, co znaczy, że bez problemów mogą ją spożywać osoby chore na cukrzycę i odchudzające się.
Inulina jest przede wszystkim prebiotykiem. Oznacza to, że stanowi doskonałą pożywkę dla pożytecznych bakterii jelitowych, jak Lactobaccillus czy Bifidobacterium. Bakterie te są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu, nie bez powodu określa się je mianem "probiotyków" (z greki - „wspierających życie”). A oto ich najważniejsze funkcje:
Chronią nasze jelito przed infekcjami spowodowanymi przez patogenne mikroorganizmy (np. bakterie gnilne), obniżając współczynnik ph jelita, m. in. za pomocą kwasu mlekowego i produkując naturalne antybiotyki - działające też na grzyby i wirusy. Wpływają korzystnie na system immunologiczny jelita, stopień przepływu krwi przez błonę śluzową czy czynności lokalnego układu nerwowego. Poprzez wpływ na metabolizm cholesterolu jako prekursora hormonów płciowych zapobiegają ich niedoborom. Kolejne korzyści z substancji wydzielanych przez pożyteczne bakterie to ochrona przed rakiem lub zapaleniem jelita grubego, zwiększenie wchłaniania takich kluczowych mikroelementów jak wapń, magnez, cynk czy żelazo, co oznacza zwiększoną ochronę przed osteoporozą.
Probiotyczne bakterie pomagają także w usuwaniu promieniotwórczego strontu z naszego organizmu i neutralizują znaczną część toksyn pokarmowych (dzięki czemu nasza wątroba jest mniej obciążona). Wpływają też na zmniejszenie wydalania azotu przez nerki oraz obniżają produkcję amoniaku w jelitach.
Następną korzyścią są wytwarzane przez te bakterie krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, na przykład octowy czy propionowy. Oprócz osłaniania śluzówki jelita wpływają one na metabolizm glukozy, obniżając jej poziom we krwi, a także na metabolizm tłuszczów - z takim samym skutkiem. Są też regulatorem wzrostu oraz głównym źródłem energii dla komórek nabłonkowych okrężnicy.
Z badań naukowych wynika, że około 40% masy inuliny przekształca się w biomasę bakterii. Inulina uważana jest także za rozpuszczalny błonnik pokarmowy. Wiążąc duże ilości wody zwiększa ilość treści pokarmowej obniżając jednocześnie jej kaloryczność.
Teoretycznie nie istnieją ograniczenia w spożyciu inuliny, jednak niektóre kraje UE zalecają spożywanie do 20g inuliny dziennie. Jest to spowodowane możliwym lekkim działaniem przeczyszczającym, zwłaszcza dla "nieprzyzwyczajonych" jelit.

Waga netto: 250g
Skład: 100% Błonnik z agawy BIO
Kraj Pochodzenia: Meksyk
Produkt z ekologicznych upraw: Tak
Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów: Tak
Swojskie (domowe) Przetwory: Tak
Zdrowa żywność: Tak
Certyfikat Pochodzenia Ekologicznego: PL-EKO-03

 

 

Potrzebujesz więcej sztuk??

Dzwoń  tel:.795[zasłonięte]067 lub tel:.533[zasłonięte]691

Inulina - błonnik z Agawy - prebiotyk 250g
  Regulamin
Wysyłki realizujemy codziennie, w dni robocze, realizacja zamówienia w ciągu 24-48 godzin od zaksięgowania wpłaty.

*UWAGA!!! Przy przesyłce list priorytetowy oraz list ekonomicznyNie bierzemy odpowiedzialności za niedostarczenie przesyłki przez pocztę polską. Powodem jest brak wystawiania przez Pocztę Polską dowodu nadania przesyłki w tych dwóch przypadkach. 

UWAGA: Przy zakupie większej ilości przedmiotów z różnych aukcji zmniejszamy koszty przesyłki.

 

Ta aukcja to gwarancja legalnych zakupów w zarejestrowanej firmie.
  Wysyłka

Poczta Polska
Kurier UPS

Wysyłka zagraniczna Skontaktuj się z nami!