Opakowanie:
syrop 125 ml
Charakterystyka:
Suplement diety Immulina syrop został dodatkowo wzbogacony ekstraktem z owocu aceroli tzw. wiśni barbadoskiej (Malpighia glabra), który dostarcza naturalną witaminę C w kompleksie bioflawonoidowym. Wiśnia barbadoska jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn. Jedna mała szklanka (180 ml) soku z aceroli może zawierać tyle witaminy C co 14 litrów soku pomarańczowego. Poza tym w owocach występuje znaczna ilość prowitaminy A oraz tiamina (witamina B1), ryboflawina (witamina B2), niacyna (witamina PP), wapń, fosfor i żelazo. Obecna w preparacie witamina C jest dużo bardziej aktywna od syntetycznej, gdyż jest związana z kompleksem bioflawonoidowym (rutyną i hesperydyną), w którym jest bardziej stabilna i z którego jest powoli uwalniana, co wzmacnia jej działanie. Poza tym rutyna i hesprydyna wpływają korzystnie na odporność, stan naczyń krwionośnych. Witamina C spełnia w organizmie wiele funkcji, m. in. wzmacnia system immunologiczny, zwiększa odporność na zakażenia, przeciwdziała zmęczeniu i przemęczeniu.
Sposób użycia:
Ważne! Przed każdym użyciem butelkę dobrze wstrząsnąć. Przyjmować w trakcie posiłku, jeden lub dwa razy dziennie. Dzieci powyżej 1 roku życia: 1 łyżeczka do kawy lub ½ łyżeczki do herbaty (2,5 ml), dzieci powyżej 3 roku życia: 1 łyżeczka do herbaty (5 ml). W przypadku rozpoczynającej sięinfekcji lub zmniejszonej odporności można dawkępodwoić. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia