Waga: 250g
Kraje pochodzenia: Wybrzeże Kości Słoniowej, Dominikana, Panama, Zambia, Malawi
Certyfikacja Fair Trade: Fairtrade International (FLO)
Certyfikacja ekologiczna: Organic Farming EU
Kakao pochodzi ze spółdzielni rolniczych: Kavakiva (Wybrzeże Kości Słoniowej), Conacado (Dominikana), Cocabo (Panama); cukier trzcinowy pochodzi ze spółdzielni: Kaleya (Zambia), Kasinthula (Malawi).
Skład: organiczny cukier trzcinowy, organiczne kakao lekko odtłuszczone (42%), naturalny aromat imbiru.
Czekolada na gorąco (kakao rozpuszczalne) Chongoni to pyszna mieszanka ekologicznych składników o naturalnym aromacie imbiru. Nie zawiera żadnych dodatkowych substancji konserwujących, barwiących, zagęszczających czy przeciwzbrylających. Idealnie nadaje się do sporządzania rozgrzewającego napoju dla dzieci i dorosłych oraz do różnego rodzaju deserów.
Sposób przygotowania: 2-3 czubate łyżeczki czekolady rozpuść w
gorącym mleku i dobrze wymieszaj. Pamiętaj! Naturalne kakao i czekolada
nie rozpuszczają się w chłodnym mleku. Aby uzyskać zimny napój, schłodź przygotowany wg powyższego przepisu.
Składniki wprowadzone do obrotu zgodnie ze Standardami Fairtrade: cukier trzcinowy, kakao; ogółem 99%. Fairtrade oznacza sprawiedliwe warunki handlowe dla producentów z krajów rozwijających się i stwarza możliwości inwestowania w rozwój lokalnej społeczności oraz stabilną przyszłość.
Pizca del Mundo jest pierwszą polską marką różnorodnych produktów
Fair Trade. O jej wyjątkowości stanowią: etyczne pochodzenie produktów,
najwyższa ich jakość oraz oryginalny design opakowań, które ozdabiane są
przez wrocławską artystkę Paulinę Mager.