WSZYSTKIE AUKCJE Z PRZYPRAWAMI
ANYŻ
BAKALIE
BAZYLIA
BYRIANI
CEBULA
CHILLI
CHRZAN
CURRY
CYNAMON
CZARNUSZKA
CZĄBER
CZOSNEK
CZUBRYCA
DELIKATESY
DŻEMY
ESTRAGON
GAŁKA MUSZKATOŁOWA
GARAM MASALA
GORCZYCA
GOŹDZIK
GRZYBY
HERBATA
IMBIR
JAŁOWIEC
KAMUN
KARDAMON
KMINEK
KOLENDRA
KOPER
KOZIERADKA
KUCHNIA AMERYKAŃSKA
KUCHNIA ARABSKA
KUCHNIA GRECKA
KUCHNIA INDYJSKA
KUCHNIA KAUKASKA
KUCHNIA MEKSYKAŃSKA
KUCHNIA ORIENTALNA
KUCHNIA POLSKA
KUCHNIA TURECKA
KUCHNIA WĘGIERSKA
KUCHNIA WŁOSKA
KURKUMA
LIŚĆ LAUROWY
LUBCZYK
MAJERANEK
MELISA
MIĘTA
NOWALIJKA WIOSENNA
OLIWY I OLEJE
OREGANO
ORZECHY
OWOCE SUSZONE
PAPRYKA
PIEPRZ
PIEPRZ CAYENNE
PIEPRZ CZERWONY
PIEPRZ SHECHUAN
PIEPRZ ZIOŁOWY
PIETRUSZKA
POMIDORY
POSYPKI
POWIDŁA
PRZEKĄSKI
PRZYPRAWA BOSFORSKA
PRZYPRAWA GRECKA
PRZYPRAWA INDYJSKA
PRZYPRAWA MAROKAŃSKA
PRZYPRAWA MYŚLIWSKA
PRZYPRAWA MEKSYKAŃSKA
PRZYPRAWA TURECKA
PRZYPRAWA WĘGIERSKA
PRZYPRAWY 5 SMAKÓW
PRZYPRAWY 7 SMAKÓW
PRZYPRAWY DO BIGOSU
PRZYPRAWY DO CIAST
PRZYPRAWY DO FLAKÓW
PRZYPRAWY DO GYROSA
PRZYPRAWA DO GRILLA
PRZYPRAWY DO INDYKA
PRZYPRAWY DO KURCZAKA
PRZYPRAWY DO MIĘSA
PRZYPRAWY DO PIZZY
PRZYPRAWY DO RYB
PRZYPRAWY DO SHOARMY
PRZYPRAWY DO SPAGHETTI
PRZYPRAWY DO STEKU
PRZYPRAWY DO SZASZŁYKA
PRZYPRAWY DO ŚLEDZI
PRZYPRAWY DO ZIEMNIAKÓW
PRZYPRAWY DO ZUP
PRZYPRAWY Z DUSZĄ
ROZMARYN
RYŻ
SEZAM
SÓL
SUMAK
SZAŁWIA
TANDOORI MASALA
TRAWA CYTRYNOWA
TYMIANEK
TZATZIKI
WARZYWA SUSZONE
YERBA MATE
ZIELE ANGIELSKIE
ZIOŁA
ZIOŁA MAŁGOSI
ZIOŁA PROWANSALSKIE
X POZOSTAŁE PRZYPRAWY X
|
JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM IMPORTEREM PRZYPRAW, HERBATEK, EKOLOGICZNYCH ZIÓŁ PRZYPRAWOWYCH, YERBA MATE ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY SKLEPY, RESTAURACJE, PUNKTY GASTRONOMICZNE, FIRMY CATERINGOWE POSIADAMY W OFERCIE PONAD 200 RODZAJÓW PRZYPRAW W ATRAKCYJNYCH CENACH HURTOWYCH INFORMACJA HURTOWA 603-[zasłonięte]-100
NATURALNE PRZYPRAWY BEZ GLUTAMINIANU
IMBIR SUSZONY KAWAŁKI 1 KG
SPR060
Za ojczyznę imbiru uważa się obszary Azji południowo-wschodniej. Należy do grupy najstarszych uprawnych roślin świata, znany od najdawniejszych czasów w Chinach i Indiach, skąd na długo przed historycznym okresem Grecji i Rzymu dotarł do Azji Mniejszej. Sprowadzany swego czasu przez Arabów, był jedną z najważniejszych przypraw średniowiecznej Europy. Wkrótce po odkryciu Ameryki zapoczątkowano tam uprawę Imbiru, także już w 1547 rok rozpoczęto eksport tego specyfiku z Antyli, głównie z jamajki, do Europy. Uprawa tego krzewu wyrastającego do wysokości 1,5 m wymaga klimatu gorącego i wilgotnego. Imbir mielony posiada specyficzny,silnie korzenny aromat z odświeżającą, cytrynową nutą natomiast w smaku jest palący i ostry. Jest doskonałą przyprawą do zup, sosów, flaków a także potraw mięsnych. Można go dodawać do czerwonej kapusty, wszelkich pikantnych potraw oraz do sosów ziołowych i owocowych. Imbir mielony jest znakomitym dodatkiem do ciast, kompotów, marynat z owoców i warzyw, grzanego wina i piwa.
MOŻLIWY RÓWNIEŻ ODBIÓR OSOBISTY: OD PONIEDZIAŁKU - DO PIĄTKU 8.00-18.00 SOB 9.00-14.00 UL. ROJNA 92 W ŁODZI HURTOWNIA I SKLEP ZAPRASZAMY
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE NASZE AUKCJE >>> KLIKNIJ NA ZDJĘCIA U DOŁU <<<
....................
....................
|