Imbir pokrojony w cienkie plasterki w słodko-kwaśnej zalewie, świetna kompozycja, doskonałe dopełnienie sushi.
Imbir marynowany, czyli gari, niezbędny dodatek do sushi i sashimi. Spełnia rolę oczyszczającą kubki smakowe, ma zdecydowany ale krótkotrwały smak. Niewielkie ilości imbiru spożywa się między każdym kawałkiem sushi, taki sposób jedzenia pozwala poczuć smak kolejnego kawałka sushi.
Korzeń Imbiru zawiera żywice i olejki eteryczne, które nadają mu specyficzny niepowtarzalny, ostry lekko cytrynowy zapach oraz korzenny, pikantny smak. Taka kombinacja smaków i zapachów sprawia, że ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Może być stosowany jako przyprawa do zimnych dań i przekąsek, także zmieszany z majonezem.
Skład: imbir, woda, sól, kwas cytrynowy, kwas octowy, substancje słodzące: aspartam, sacharynian sodu, sykraloza, substancje konserwującea - sorbinian potasu, substancja wzamcniające smak - glutaminian sodu.
Zawiera źródła fenyloalaniny.
Imbir może występować w opakowaniu z inną grafika, produkt ten sam.
Po otwarciu opakowania można przełożyć całą zawartość do słoika i przechowywać w lodówce.
Producent: Chiny
Importer Kuchnie Świata
Termin przydatności: 04.05.2015
Waga netto: 1500 g.
Waga netto bez zalewy 1000 g
Waga do wysyłki: 1700 g.
Dziękujemy i zapraszamy na pozostałe nasze aukcje. Pozdrawiam SushiSam