Gari imbir biały marynowany, krojony 1500 g. - SushiSam
Imbir pokrojony w cienkie plasterki w słodko-kwaśnej zalewie, świetna kompozycja, doskonałe dopełnienie sushi.
Imbir marynowany, czyli gari, niezbędny dodatek do sushi i sashimi. Spełnia rolę oczyszczającą kubki smakowe, ma zdecydowany ale krótkotrwały smak. Niewielkie ilości imbiru spożywa się między każdym kawałkiem sushi, taki sposób jedzenia pozwala poczuć smak kolejnego kawałka sushi.
Korzeń Imbiru zawiera żywice i olejki eteryczne, które nadają mu specyficzny niepowtarzalny, ostry lekko cytrynowy zapach oraz korzenny, pikantny smak. Taka kombinacja smaków i zapachów sprawia, że ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Może być stosowany jako przyprawa do zimnych dań i przekąsek, także zmieszany z majonezem.
Skład: imbir 66,7%, woda, sól, kwas cytrynowy, kwas octowy, glutaminian sodu, sorbinian potasu, substancje słodzące.
Zawiera źródła fenyloalaniny.
Po otwarciu opakowania można przełożyć całą zawartość do słoika i przechowywać w lodówce.
Osoby zainteresowane większą ilością proszę o kontakt.
Producent: Chiny
Termin przydatności: 29.04.2013
Waga netto: 1500 g.
Waga netto bez zalewy 1000 g
Waga do wysyłki: 1700 g.
Pozdrawiamy
SushiSam